Nieuws Actueel

Zeeuwse Escape Rooms breiden uit

Elodie Kint 14 januari 2016

Hangslot dicht

Je laat je met een groep vrienden, familieleden of collega’s vrijwillig opsluiten in een kamer om er met behulp van verstopte aanwijzingen weer uit te komen. Dat is Escape Room in een notendop. Een spel dat mensen zo graag spelen, dat Zeeuwse uitbaters gaan uitbreiden.

Tot vorig jaar april was er nog geen enkele Escape Room in Zeeland. Sindsdien openden er twee spelkamers in Middelburg en één in Scherpenisse. Kamer 51 aan de Nederstraat in Middelburg zit midden in een verbouwing om 26 januari een tweede kamer te kunnen openen. "Mensen zijn na de eerste keer meestal erg enthousiast en willen het nog een keer doen. Iemand komt hier bijvoorbeeld met een teamuitje en wil het ook eens met zijn vrienden spelen. Met een tweede kamer kunnen we hen een nieuwe beleving bieden”, noemt eigenaar Marjoleijn Felius als reden om groter te worden.

Andere locaties in de provincieOok Patrick Gabriëlse, eigenaar van Vita Event waar Escape Room Middelburg bij hoort, wil uitbreiden. "We zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe kamers. En dan bedoel ik niet alleen een extra kamer in Middelburg. We zijn ons voor nieuwe Escape Rooms aan het oriënteren op andere locaties in heel de provincie”, vertelt hij. In maart verwacht hij er meer over te weten.

LeukFelius ziet dat niet als ongewenste concurrentie. "42 Escape Rooms, zoals in Brabant, dat zou in onze provincie niet kunnen. Maar een paar extra moet geen probleem zijn.” Integendeel, stelt ze: "Je kan elkaar zo juist versterken. Het is namelijk niet leuk om eenzelfde Escape Room twee keer te spelen, omdat alle puzzels hetzelfde blijven. Tot de ene spelkamer vernieuwd wordt, is het leuk om in de tussentijd naar een andere te kunnen gaan, zodat je enthousiast blijft.”