Nieuws Actueel

Zeeuwse ondernemer koopt grootste penthouse

Fleur Reijngoudt 19 januari 2016

Penthouse pontsteiger houthavens amsterdam

Het allergrootste penthouse van Nederland, in de Amsterdamse Houthavens, is verkocht aan de Zeeuwse horecatycoon Won Yip. De exacte verkoopprijs is niet bekend, maar marktpartijen schatten de 1.440 vierkante meters op een waarde van zo'n 16 miljoen euro. Won Yip groeide op in Zeeland en legde de basis voor zijn imperium in Goes, schrijft de PZC."Ik kom veel in Amerika, daar is het motto al snel 'bigger is better' en dat is inderdaad wel toepasselijk voor dit penthouse," aldus Won Yip tegenover AT5. "Toen ik de maquette zag, was ik feitelijk al verkocht. Ik moet nog even wennen aan de aankoop en voel me zeer bevoorrecht dat ik het heb kunnen kopen."

Op de vraag hoe hij die 1.440 vierkante meters precies gaat invullen, antwoordt Yip: "Dat gaan mijn vrouw en ik eerst eens rustig bekijken. Je moet natuurlijk wel wat leuks doen met al die ruimte." Naast het penthouse kocht Yip er ook direct de acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen bij.

ImperiumWon Yip begon ooit in het Chinese restaurant van zijn ouders. Op jonge leeftijd kocht hij zijn eerste zaak, Pubbles op de Grote Markt in Goes. Sindsdien bouwde hij aan een horeca-imperium.

Hij bezit nu een groot aantal kroegen op toplocaties in Amsterdam, waaronder café Zwart en binnenkort de Heineken Hoek. In Londen is hij bekend van Sushi Samba en ook in Amerika investeerde hij in horeca en vastgoed.

MadonnaVoor zijn nog te bouwen XXL penthouse in Amsterdam, dat de hele bovenste verdieping van het project Pontsteiger beslaat, was ook buitenlandse belangstelling. Namens Christie's International Real Estate, de verkopende partij, meldt Leslie de Ruiter dat de potentiële kopers vooral uit China, Engeland en Amerika kwamen. "Maar in dit geval heeft een Nederlandse koper met een 'knock-out offer' de buitenlandse gegadigden het nakijken gegeven. Onder wie een bekende acteur."Vorig jaar werd het destijds grootste penthouse van Nederland, het roemruchte 'Madonna penthouse' in Rotterdam, verkocht aan een Amerikaans stel dat 3,44 miljoen euro neerlegde voor de 750 vierkante meters.