Nieuws Actueel

Zes ton Groningse subsidie voor innovatieve projecten

Van onze redactie 5 januari 2016

Bevingmeter aardbeving groningen startup subsidie

Vier vernieuwende projecten krijgen in totaal 600.000 euro subsidie van de provincie Groningen. Samen leveren de projecten enkele tientallen nieuwe banen op.

Het gaat om een aardbevingapp, intelligente straatverlichting, een shirt om de ademhaling van COPD-patiënten te meten en een digitale vragenlijst voor kinderen met psychische problemen. De initiatieven kunnen elk op 150.000 euro subsidie van de provincie rekenen.

WerkgelegenheidDe subsidie komt uit het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG), bedoeld voor vernieuwende samenwerkingsprojecten in de sectoren Healthy Ageing, Biobased Economy, Energie en Transsectorale Innovatie. Met dit subsidieprogramma wil de provincie investeren in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Dit moet werkgelegenheid voor Groningen opleveren.

Het vierde programma is in november gestart en loopt tot en met 2017. In totaal is 5,8 miljoen euro beschikbaar, waarvan nu nog ruim 1 miljoen over is. Gezien het grote aantal aanvragen worden echter geen nieuwe inititatieven meer in behandeling genomen.