Nieuws Actueel

Zet met #Omapost je oma in het zonnetje

Een app waarmee je iedere maand een eigen foto via de traditionele post naar je oma stuurt. Het was een klein ideetje, maar inmiddels is #Omapost trending topic en komt er een eigen crowdfundactie om het groots op te zetten.

Maurice de Zeeuw 25 februari 2016

Oma vrolijk lachen omapost brief1065

De jonge ondernemer Wilbert van de Kamp stuurde zelf al eens een foto van zijn eigen leven naar zijn oma, maar het leek hem mooi om dit project uit te laten groeien tot een veel grotere hype. De app Omapost, die nu via crowdfunding ontwikkeld moet worden, automatiseert dit proces en maakt het aandacht geven aan je oma veel efficiënter.

AbonnementOp het persoonlijke kaartje staat niet alleen een eigen foto, maar ook een korte tekst en een telefoonnummer. Het systeem kost 2,50 per kaartje, en wie voor een jaar lang kaartjes aanschaft, krijgt één kaartje gratis.

We funden crowd, zodat je je oma (of opa) op de hoogte van je leven kunt houden: https://t.co/sPJ2waNuvn#lieveomapic.twitter.com/UOkd0QbUVP

— omapost (@Omapost) February 25, 2016

EnthousiasmeOp de website van Omapost wordt druk gedoneerd: in totaal is al zo'n 3200 euro opgehaald van de benodigde 20.000 euro. Ook op sociale media reageren gebruikers enthousiast op het idee om de app te ontwikkelen en delen verhalen en foto's.

Meer informatie: www.omapost.nl.

Mijn oma's waren de grootste helden in mijn leven.❤️ #lieveoma Goed initiatief @Omapost.

— Jarina (@JarinaSchrijft) February 25, 2016

Mijn #lieveoma kon na een heel mensenleven niet zonder mijn lieve opa. https://t.co/RH2rvOBaxspic.twitter.com/kUS9H1yjNB

— Mirjam (@mirjamdejongen) 25 februari 2016