Nieuws Actueel

Zierikzeeënaar timmert meubels voor kleine hondjes

Chihuahuabezitters hebben veel over voor hun hond. In Zierikzee kunnen ze terecht voor een heuse bedstee, strandstoel of loungeset.

Marcel Modde | Foto: Marieke Mandemaker 10 februari 2016

Kleine hondjes Chihuahua Zierikzee 1065

Coentjes Little Dog Accessoires, heeft Leen Coenraad zijn besloten Facebookgroep gedoopt, zo schrijft PZC. Zijn creaties vinden grif aftrek bij bezitters van chihuahuas. En ook de maltezer leeuwtjes, teckels en Franse bulls sluiten inmiddels de rijen voor een eigen bedstee, eettafel of hippe strandstoel. Al dan niet versierd met 'eigen' silhouet in hout.

ToevalDe 63-jarige Zierikzeeënaar laat niet naar zijn afkomst raden. De tongval is nog steeds onmiskenbaar Rotterdams en de enige echte voetbalclub uit die stad is voor hem Sparta. "Drie jaar geleden ben ik puur toevallig in de chihuahuawereld terecht gekomen." Als tegenwicht springt zijn uit de kluiten gewassen dalmatiër Luna op de bank en wurmt haar kop onder Leens arm voor wat aandacht. "Wat in die wereld omgaat, daar had ik werkelijk nog nooit van gehoord."

In 2011, een week nadat zijn neef Bobby (23) overleed aan kanker, krijgt Leen te horen dat hij de gevreesde ziekte ook heeft. Weliswaar een andere vorm, maar het leidt er al snel toe dat hij zijn baan als interieurbouwer verliest en arbeidsongeschikt wordt verklaard. Nadat de eerste behandelingen aanslaan, herpakt Leen zich en richt hij met een aantal vrienden van Bobby het Roparunteam 301 op. Een jaar later doen ze voor het eerst mee aan de sponsor-estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Met Leen als captain en begeleider van de lopers op de fiets, toont Team 301 Vrienden van Bobby zich creatief in het inzamelen van geld voor mensen met kanker.

Chihuahuabingo"Bij de Roparun in 2013 kwam ene Henriette Letterman naar mij toe. Ze had gehoord dat ik handig ben met hout. Of ik ook een kledingkast voor een chihuahua kon maken? Ik dacht eerst, zit jij mij nou in de maling te nemen joh?! Maar ze was bloedserieus. Ze organiseert iedere twee maanden in Zuid-Beijerland een chihuahuabingo en zo'n kast zou dan een mooie prijs moeten worden. Normaal bestellen ze die in China of in de Verenigde Staten, maar dat gaat niet altijd helemaal goed. En als ik dat zou doen, konden ze ook andere spulletjes laten maken."

Leen verdiepte zich in de wondere wereld van de kleine hondjes en ging aan het werk. Niet alleen de kasten voor de uitgebreide chihuahuagarderobe rolden sindsdien van zijn werkbank.Ongekend populair is beslist ook zijn bedstee, naar eigen voorkeur bekleed met blauwe of rose dekbedjes en gordijntjes. En de uitzet groeit ondertussen grif door: een strandstoel met lade (voor de kleding), de traditionele mand (door echtgenote Miranda opgepimpt met bling bling langs de randen) en zelfs een complete loungeset. Leen vindt het best. "Alles voor Bobby!"