Nieuws Actueel

Zo slaat dit reisbureau zijn slag door carnavalsreis aan te bieden voor 111 euro

Voor het symbolische bedrag van 111,11 euro een ‘all inclusive vakantie naar Oeteldonk’ (de carnavalsnaam van Den Bosch), met onder meer twee keer een katerontbijt deluxe, een carnavalsmenu en onbeperkt worstenbroodjes op de hotelkamer volgens het Brabants Dagblad. Niet elk hotel wil daarmee geassocieerd worden.

Bart Gotink 19 januari 2018

Carnaval oeteldonk brabant den bosch

Het Bossche reisbureau Prijsvrij biedt aankomende carnaval het arrangement aan. Ze willen laten zien dat Oeteldonk met al zijn tradities veel meer is dan alleen maar zuipen, zo zegt Melvin Oomes van Prijsvrij. Dus het liefst hebben ze ook mensen van boven de rivieren die het pakketje boeken.

En voor wie denkt dat de all inclusive carnavalsvakantie naar Oeteldonk een grap is, die heeft het mis, zo benadrukt Oomes meermaals. Toch leek het daar gisteren wel even op. Zo kon niemand in de eerste uren na het versturen van het persbericht vertellen hoeveel van dit soort arrangementen er geboekt kunnen worden en om welk hotel het eigenlijk gaat.

Lees ook: Carnaval wordt steeds meer een modeverschijnsel

De boekingswebsite gaf enkel aan dat het hotel (met 11 sterren) is gelegen ‘middenin het feestgedruis, op een toplokaosie’ en belooft ‘uitzicht op de Markt’. Het ene hotel met uitzicht op de Markt, Hotel Central, bleek daar niet zo van gediend. ,,All inclusive voor 111,11 euro? Dat lijkt mij tijdens carnaval niet mogelijk”, zo vertelt directeur Karin Rademaker. ,,Ze gaan het rectificeren.” Daarop ging de boekingssite ook even offline.

Stom

Een communicatiefout, stelt Oomes. Boekers van de all inclusive kunnen in een aantal hotels in Den Bosch terechtkomen, zo vertelt hij. Daar heeft Prijsvrij steeds een paar kamers ingekocht. ,,Maar dat hebben we niet goed gecommuniceerd naar buiten, want de tekst moest niet naar een specifiek hotel te herleiden zijn.” En dat was het in dit geval dus wel, door het beloofde ‘uitzicht op de Markt’. ,,Daar heb ik overheen gelezen”, zo zegt hij nu. ,,Stom.” Als voorbeeld van een hotel waar je terecht kan komen, noemt hij ook het Mövenpickhotel (zonder uitzicht op de Markt, dus).

Het arrangement mocht niet naar een hotel te herleiden zijn, omdat niet alle hotels willen dat er ‘op deze manier gestunt wordt met hun prijzen’. ,,Ook omdat verschillende hotels hun eigen kamers niet kunnen aanbieden voor deze prijzen. En er slapen tenslotte ook andere gasten in het hotel”, aldus Oomes. ,,Dat sommigen het nu zien als een misplaatste grap, dat is dan maar zo.”

Foto via RNW