Nieuws Actueel

Zo wil Thomas Borsboom (Mobiel.nl) het verschil maken

Na een naamsverandering van Studentmobiel naar Mobiel.nl timmert Thomas Borsboom hard aan de weg met zijn telecombedrijf.

De Ondernemer 22 november 2018

Thomasborstboom mobielnl

De ontwikkelingen in de markt waarin Mobiel.nl zich begeeft gaan razendsnel. “Wat we nu zien is dat de veranderingen met name plaatsvinden in de softwarelaag. Met andere woorden: wat je allemaal met je telefoon kan doen. Die markt staat geen moment stil en daar vinden de revoluties plaats.”

De ontwikkelingen omtrent het toestel zelf gaat niet bijster snel volgens Borsboom. “Het is lastig te voorspellen wat daar precies zal gebeuren, maar wij verwachten dat in plaats van staren naar een klein kastje plaats zal maken voor een bril of iets dergelijks. Dat zal weer ontzettend veel mogelijkheden geven om diensten en software te gebruiken.” De vraag voor Mobiel.nl is dus of die nieuwe generatie apparaten connected (apparaat + abonnement) verkocht zullen worden, omdat daar de kracht van het bedrijf ligt. Het verschil maken wil Borsboom maken door een breed onafhankelijk aanbod. Daarin is marketing volgens de CEO ontzettend belangrijk.

Lees ook: Waarom Picnic bij 'lokale super' soms boodschappen inslaat

In 2016 veranderde de naam van het bedrijf van Borsboom van Studentmobiel in Mobiel.nl. “We zagen de drempel voor een grote doelgroep die ons als studentenaanbieder zag. Qua percentage naamsbekendheid zaten we tijdens Studentmobiel.nl op 54 procent en dat zit sinds de naamsverandering nu op ongeveer de helft”, zegt Borsboom. “Misschien hebben we het wel onderschat, hoeveel mensen nog op de oude naam zouden blijven hangen en hoeveel moeite het zou kosten om weer op dat oude niveau van naamsbekendheid te komen."

https://www.youtube.com/watch?v=oBDS3Zm5sbg