Nieuws Actueel

Zomer in Scheveningen kan beginnen

Het doorsnee sateetje en de waterige witte wijn. Waren ze een paar jaar terug vast onderdeel van de menukaart in strandtenten, inmiddels hebben ze plaatsgemaakt voor gin-tonics, biologische steaks en verantwoorde yoghurtjes. Bovendien kun je in menig strandpaviljoen voor veel méér terecht dan alleen een hapje en drankje. Het AD ging langs.

Malou Sneijdel | Foto: Frank Jansen 14 maart 2016

Scheveningen Zomer

Scheveningse ondernemers zijn er weer druk mee. De één bouwt zijn strandtent in slechts twee dagen op, de ander heeft wat langer nodig, maar één ding staat vast: binnen enkele dagen is iedereen klaar voor het nieuwe zomerseizoen. En met de gunstige weersomstandigheden in het vooruitzicht - oké, de zomerjurk of korte broek kan nog niet aan, maar het begin is er - kunnen ook wíj niet wachten ons richting strand te bewegen. Natuurlijk voor een hapje en drankje, maar tegenwoordig ook voor een yogasessie, surfles of professionele massage.

Ook Jasper van der Hoek van Patagonia Beach aan het Zwarte Pad sjouwt en klust er, samen met zijn personeel, op los. Alles om de deuren van zijn strandtent aanstaande vrijdag te kunnen openen. “Dit seizoen wordt net zo lekker als vorig jaar, dat weet ik nu al”, lacht hij.

DuurzaamBij Patagonia kun je lang zoeken naar een hapsnap sateetje of doorsnee hamburger: die staan namelijk niét op de kaart. Van der Hoek: “Wij hebben chef-koks in de keuken, die vooral met duurzame, biologische producten werken. Vlees en vis komen uit de omgeving, bovendien hebben we veel vega-gerechten. Kwaliteit van eten staat bij ons voorop."

Behalve gedineerd, kan bij Patagonia ook verantwoord ontbeten én geluncht worden. Mét een goed drankje er bij. En dan hebben we het niet over slappe koffie of waterige wijn. “Kwaliteitswijnen winnen terrein”, weet Van der Hoek. “Bovendien worden gin-tonics steeds geliefder."

Aan wie toch liever beweegt dan alleen eet en drinkt - of de activiteiten graag wil afwisselen - wordt ook gedacht. Elke zaterdagmorgen zijn er bij Patagonia yogalessen te volgen; wie nóg actiever wil zijn kan zelfs meedoen aan fittrainingen.

FeestWaar het bij Patagonia nog een weekje duurt tot de deuren openen, luidt Strandclub Wij aan de Strandweg het zomerseizoen morgenavond al in met een groot feest. Dj's Erick E. en Roog, drummer Glenn Helder, vocalist Lee McKing: niet de minsten laten hun deunen aan de verwachte 1400 gasten horen. “De afgelopen twee weken zijn we keihard bezig geweest alles feestproof te krijgen”, vertelt Nicolette Krul stralend. Samen met haar partner André Triep heeft ze het strandpaviljoen dit seizoen overgenomen van Dennis en Leo de Jong. “De naam, sfeer en uitstraling veranderen overigens niet, hoor”, benadrukt Krul.

Het stel kan niet wachten feestjes te organiseren die 'het ultieme Ibiza-gevoel' oproepen. Krul: “Na het diner loungen tot de zon ondergaat, waarna dj's ervoor zorgen dat gasten in hun cocktailjurkjes met de voeten in het zand kunnen dansen. Die Ibiza-feeling staat komend seizoen meer dan ooit centraal."

Buurman Paul Schuitema van Hart Beach heeft dit jaar niét te maken met de drukte rondom opbouwen. Als eerste in Scheveningen is zijn paviljoen ook in de wintermaanden open geweest. “Normaal komen we nu uit onze schulp”, lacht hij. “Nu zijn we 365 dagen doorgegaan. De winter was te gek, maar ik verheug me ook op de komende maanden. Voor morgen geven ze de weersomstandigheden het cijfer 10. Kan niét beter: laat de zomer maar komen!"