Nieuws Actueel

Zonder data geen groei, zonder data geen bestaansrecht

Eén van de sprekers tijdens Business Festival Twente was Arthur Prinsen, founder van PRINSENCO. Het bedrijf is gespecialiseerd in digitale transformatie en dus is het niet verbazingwekkend dat de ondernemer en digitale goeroe data hoog in het vaandel heeft staan.

Anna Neeltje de Boer 26 oktober 2018

Arthur prinsen business festival twente

,,Techniek faciliteert de mens. De mens gebruikt het om service te kunnen bieden. De mensen weten precies waar de fricties zitten, waar ze de problemen ervaren”, vertelt hij. Precies daarom vindt hij dat het zo belangrijk is om als baas te stoppen met het luisteren naar je onderbuikgevoel. Ga in plaats daarvan in gesprek met je personeel. En luister goed. ,,Zij zijn degenen die jouw bedrijf hebben grootgebracht en zij zijn degenen die je bedrijf groter maken.”

Lees ook: Waarom je je niet te veel op de uitvoering van je plan moet richten (en waar dan wel op)

Een belangrijk voorbeeld is automerk Toyota, vindt Prinsen. ,,Toyota was heel succesvol en is dat nog steeds. In de jaren tachtig vroeg iedereen zich af: hoe doen ze dat toch? De werknemers die de auto’s in elkaar zetten, hadden alle macht. Zij konden zeggen: ‘Met deze boor kan ik twee auto’s maken in plaats van een. Zij hadden de macht om dingen te veranderen. Als je deel uit maakt van een groter geheel krijg je blijere mensen. Blijer personeel, maar ook blijere klanten.”

Dit gesprek vond plaats tijdens het Business Festival Twente. Heb je dat gemist of vond je het zo’n succes dat je niet kunt wachten tot het volgende event? Bestel hier kaarten voor de Week van de Ondernemer.