Nieuws Actueel

Zonnepanelenpark Wierden dichterbij

Het zonnepanelenpark op bedrijventerrein Weuste-Noord in Wierden gaat er zo goed als zeker komen. De Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft een grote stap gezet door een subsidie van ongeveer 4 miljoen euro van het rijk binnen te halen. Dit meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 28 december 2016

Zonnepanelen 2

Dit bedrag komt uit de pot Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE), speciaal bedoeld voor initiatieven zoals het zonnepark. Het is niet de eerste keer dat het Wierdense plan wordt beloond, want onlangs won de stichting de Energy Pitch Prijs van Natuur en Milieu Overijssel voor het zonnepark.

2017

Het stichtingsbestuur hoopt in het voorjaar van 2017 te kunnen beginnen met de aanleg van het park. De bestuursleden Wim Boom en Kees van Dorth lieten eerder al weten het werk zoveel door lokale bedrijven te laten uitvoeren.

Zonnepark De Groene Weuste moet 1.000 huishoudens in de gemeente Wierden van stroom gaan voorzien. Een mooie opsteker voor Wierden, want de lokale politiek worstelt al enige tijd om de opwekking van duurzame energie binnen de gemeentegrenzen op te krikken.