Nieuws Actueel

Zoom komt met maildienst en agenda

Gebruikers van Zoom, waarmee mensen online kunnen vergaderen, kunnen bij de dienst voortaan ook mails ontvangen. Daarnaast wordt Zoom uitgebreid met een kalender, zodat gebruikers hun eigen agenda kunnen bijhouden. Met de updates wil Zoom verder concurreren met onder meer Teams van Microsoft en Meet van Google. Volgens het bedrijf kan het mensen tijdens een gemiddelde werkweek vier uur schelen als ze niet naar andere diensten hoeven over te stappen voor mails en agendameldingen.

ANP 8 november 2022

ANP081122222 1

Zoom, voluit Zoom Video Communications, is in 2011 opgericht. Het aantal gebruikers nam explosief toe door de coronapandemie. Bijna van de ene op de andere dag moesten miljoenen mensen over de hele wereld vanuit huis gaan werken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In december 2019 vergaderden in totaal zo'n 10 miljoen deelnemers per dag via Zoom, in april 2020 was dat aantal gestegen naar meer dan 300 miljoen. Recentere cijfers zijn er niet.

Zoom heeft tegenwoordig ruim 6300 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in de Amerikaanse stad San José. Het bedrijf is genoteerd aan de techbeurs Nasdaq in New York.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws