Nieuws Actueel

Zoon van overleden kerstboomverkoper zet kersttraditie voort in Oldenzaal

Op 71-jarige leeftijd overleed kerstboomverkoper Jan Kroese. Zijn zoon Kasper neemt de hobby van zijn vader over.

Jacobine Melis | Foto's: Robin Hilberink 13 december 2016

Kasper Kroese zet kersttraditie voort Robin Hilberink

Jan Kroese was altijd in zijn tuin te vinden, tussen de kerstbomen. Was het ‘s avonds vroeg donker, dan zette hij de sportveldlampen aan zodat hij toch nog een paar uurtjes tussen zijn bomen kon scharrellen. "Hij gooide de bomen nooit weg", zegt zoon Kasper (39) in een interview met De Twentsche Courant Tubantia. "Hij gaf zelfs de lelijkste boom niet op." Hij wijst lachend naar een manshoge Nordmann achterin de tuin. De boom ziet er wat kaal uit. "Het is echt een lelijkerd. Het lijkt wel alsof de naalden te kort zijn. Die boom liet pa jaren staan, maar ik haal hem er na dit seizoen uit - brandhout." Na de plotselinge dood van zijn vader in april van dit jaar nam Kasper de kerstbomen onder zijn hoede. Zijn vaders hobby is hem met de paplepel ingegoten. Hij weet niet anders dan dat zijn vader met de bomen bezig was.

Kuipersdijk

Jan reed elke dag met een vrachtje bomen naar Enschede om ze daar op de Kuipersdijk te verkopen. "Daar heb ik de tijd niet voor. Ik verkoop ze hier, vanaf mijn ouderlijk huis aan de Postweg. Dat is toch ook het mooiste. Dat je zelf een boom in het veld kunt uitzoeken en dat we die dan vers uit de grond halen.”

Verkoop

Verkoop aan de Postweg 6. Open: maandag en donderdag van 14.30 tot 20.00 uur en vrijdag tot en met zondag 10.00 tot 20.00 uur. Contact: 06-40427543.