Nieuws Actueel

Zoveel verdient Mariah Carey aan ‘All I Want For Christmas’

De kerst-klassieker 'All I Want For Christmas' leverde zangeres Mariah Carey in de voorbije jaren al ruim 60 miljoen dollar op. Dat meldt het Britse magazine The Economist.

Redactie | Foto: ANP 10 december 2018

Mariah carey anp

Met het terugkeer van de Goedheiligman naar Spanje, staat niks meer in de weg om de kerst-gekte los te laten barsten. Kerstbomen versieren de woonkamers, kassa's rinkelen door de stroom van cadeau-aankopen en de kerstmuziek kan aan.

Kerstklassieker

Onder de populairste kerstpopliedjes mag sinds 1994 het kerstlied 'All I Want for Christmas' niet ontbreken. Het nummer zou geschreven zijn in 15 minuten. De royalty's brachten al meer dan 60 miljoen dollar (52,6 miljoen euro) op. In 2015 volgde een kinderboek gebaseerd op het lied en in 2017 kwam er ook een film. Ook coverden veel artiest, waaronder Michael Bublé, Shania Twain en Samantha Mumbaen, de eeuwige kersthit. Jan Rot vertaalde het als 'Kom dit jaar met Kerstmis bij mij' voor het album An + Jan Vrolijk Kerstfeest dat uitkwam in 2007.

Lees ook: Dit is waarom veel ondernemers Sinterklaas overslaan en groots uitpakken met Kerstmis

Skyradio

De kans dat je de klassieker hoort als je in december Talpa's radiostation Skyradio aanzet is groot. “De bekendste klassiekers blijven bij onze luisteraars het populairst en dat is ook dit jaar weer duidelijk terug te zien in de top van de hitlijst”, zegt Uunco Cerfontaine, Station Director Sky Radio. Na de hit van Mariah Carey op de eerste positie volgen Wham! (Last Christmas), Chris Rea (Driving Home For Christmas), John Lennon (Happy Xmas) en Band Aid (Do They Know It's Christmas?).