Blog Nelleke Griffioen

De ondernemer op vakantie (slot): hier let B&B-eigenaar Nelleke op als ze zelf op vakantie gaat

Na een seizoen hard werken is accommodatie-ondernemer Nelleke Griffioen eindelijk zelf op vakantie. En als ze dan zelf op vakantie gaat, kan ze dan wel echt ontspannen of is er niet altijd iéts wat haar opvalt op haar vakantieadres? In haar laatste blog voor De Ondernemer geeft ze antwoord op die vraag.

Nelleke Griffioen 1 september 2023

Hospitality seizoenmoeheid seizoenfitheid Nelleke Griffioen blog

B&B-eigenaar Nelleke Griffioen in de Oostenrijkse Alpen.

Zomerblogs ‘De Ondernemer op vakantie’

Terwijl veel ondernemers deze zomer heerlijk genieten van hun vakantie of komkommertijd, is de zomer voor gastenondernemers juist de drukste tijd van het jaar. Gastenaccommodatie-eigenaar in Oostenrijk, online ondernemer en auteur Nelleke Griffioen neemt je in haar blogserie ‘De Ondernemer op vakantie’ mee in haar lessons learned uit haar B&B-wereld.

Misschien ken je het televisieprogramma Bed and Breakfast wel. In elke aflevering logeren drie sets B&B-eigenaren een nacht in elkaars accommodatie. Ze maken ons deelgenoot van wat ze zien, voelen, ruiken, proeven, horen en vooral: denken. Wat zij doen, komt aardig in de buurt van hoe ik op vakantie rondloop:

  • Hoe word ik ontvangen?
  • Is de kamer schoon?
  • Is er genoeg opbergruimte?
  • Zijn er voldoende haakjes?
  • Komt er niet te veel licht door de gordijnen naar binnen?

Lees ook: De ondernemer op vakantie (8): Waarom B&B-eigenaar Nelleke liever géén online reviews krijgt

De gastvrouw en ondernemer in mij kan ik nooit helemáál thuislaten als ik op vakantie ben. Ik zie altijd mogelijkheden, vraag me dingen af maak een babbeltje met de host over keuzes en ervaringen.

Op het moment dat je deze laatste blog leest, trek ik met mijn gezin door IJsland. Dankbaar voor de mooie weken met gasten in onze Berghut, zijn we nu zelf ook even op vakantie.

"Ik zie altijd mogelijkheden, vraag me dingen af maak een babbeltje met de host over keuzes en ervaringen"

Dankbaarheid voel ik ook tijdens deze vakantie. Ik vind IJsland geweldig. Vijf jaar geleden was ik er met mijn moeder en nu met mijn gezin. Alleen… je zult er maar een gastenaccommodatie hebben. Als B&B of hotel moet je je bestellingen een paar dagen vooraf moeten doen of minimaal een uur rijden voor je boodschappen.

En zo mijmeren we deze vakantie lekker door. Want het ondernemerschap is niet als een pet die je thuis op de kapstok achterlaat. Je bént er immers een. Ik probeer mijn mailbox en onze business-socials zo veel mogelijk achter me te laten, maar: mijn ondernemerspet is mee.

Heb je vragen, opmerkingen of feedback naar aanleiding van deze blog? Leuk! Laat het me gerust weten via Nel@DroomplekAcademie.nl

Lees ook: De Ondernemer op vakantie (5): waarom de B&B Vol Liefde-kandidaten zo moedig zijn

Nelleke Griffioen

Gastvrouw, auteur en B&B-coach Nelleke Griffioen

In 2009 emigreert Nelleke met haar man Hans, hun peuter en baby naar Oostenrijk om het hotel ‘de Berghut’ te gaan runnen. Het hotel is al snel een doorslaand succes, maar achter de schermen is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Het koppel besluit het roer bijna 7 jaar later om te gooien en gaat mensen met een gastenaccommodatie(droom) online ondersteunen via DroomplekAcademie.nl. Het hotel wordt op dat moment Proefhotel: de plek waar mensen hun ‘Ik Vertrek’-droom kunnen uitproberen.

In 2021 gebruikt het stel de coronalockdown om de Berghut om te toveren tot appartementen waar ze maximaal 10 weken per jaar gezinnen ontvangen in de schoolvakanties. Over alle fases van hun hospitality-avontuur schreef Nelleke drie boeken: Het geheim van de Berghut, DroomplekGeluk en Dagboek van een Gastvrouw.