Blog Nico Dijkshoorn

Dit is voor Nico Dijkshoorn dé Onderneming van het Jaar...

Omdat dit de laatste blog van het jaar is, voel ik enige druk. Ik moet terugkijken, of ik nu wil of niet. En daarna vooruit kijken. Zo werkt dat aan het eind van het jaar. In september boeit het me geen moer wat er achter me ligt en wat voor gruwelen mij in het volgende jaar staan te wachten, maar nu, vlak na de kerst, is het onontkoombaar. Ik moet mijn licht laten schijnen over het jaar dat achter ons ligt.

Nico Dijkshoorn 27 december 2021

Smashroom breda kapotslaan

‘Smash Room Breda is een sensationele activiteit waarbij je al jouw agressie kan uiten op alles wat je maar wilt. Magnetrons , TV’s , glaswerk. Kies je pakket en ram alles kort en klein. Jij kiest de muzikale ondersteuning van jouw ont-stress momentje,’ is op de website te lezen. Foto: Smash Room Breda.

Dat doe ik met tegenzin. Ik ben allergisch voor de oudejaar-cabaretvoorstelling. Iemand die met zijn elleboog op een piano ingestudeerde grapjes vertelt over wat we net allemaal hebben meegemaakt, ik kan er niet naar kijken. ‘Ja mensen, de corona, het is wat! En hij blijft he! Jaaa! Ken je dat, dat je denkt, nou gaat de visite eindelijk naar huis en dat ze dan blijven. Jaa, de corona blijft. Heb je het al gehoord dattie blijft.’

Ik wil dat anders doen. Ik wil u met een nieuwe indrukwekkende tool 2022 insturen. Iets waar u op terug kunt vallen als het allemaal even niet lukt. Voor de ondernemer die 200.000 euro heeft gestoken in de Aai Centrale, een plek waar eenzame mensen in een cabine kunnen gaan zitten waarna een medewerker ze een uur komt aaien, en die uiteindelijk twee uitgerangeerde bejaarde medemensen als klant heeft gehad.

Lees hier een van de eerdere blogs van Nico Dijkshoorn: 'Af en toe is er een dodelijk virus nodig om ondernemend Nederland door elkaar te schudden'

Deze tip is voor alle ondernemers die schuimbekkend corona-persconferenties hebben bekeken, voor alle restauranthouders die hun volledige voorraad kerst-eten naar de voedselbank moesten brengen en voor alle mensen die in een straat woonden waar onafgebroken huisfeesten werden georganiseerd. Laat dit uw steuntje in de rug zijn. Moge dit verlichting brengen.

Mijn Onderneming van het Jaar is geworden…..Smash Room Breda! Ik verwacht voor het komende jaar een miljoenenomzet. Even uitleggen wat ze doen. Ik citeer hun eigen website, opdat u een indruk hebt.

Lees ook: Na deze blog van Nico Dijkshoorn verandert elk bedrijf de receptie

‘Smash Room Breda is een sensationele activiteit waarbij je al jouw agressie kan uiten op alles wat je maar wilt. Magnetrons , TV’s , glaswerk. Kies je pakket en ram alles kort en klein. Jij kiest de muzikale ondersteuning van jouw ont-stress momentje.’

Een goede openingstekst. Veel is meteen duidelijk. Je mag met schuim op je bek op alles inbeuken en rammen. Goed gekozen voorbeelden ook. Wie wil er geen magnetron in elkaar beuken. Nooit werkt de ontdooi-stand. Altijd is je kipfilet spierwit tot poeder gekookt. Een televisie naar de hel slaan vind ik ook een geweldig idee. Eindelijk aan kunnen vallen op dat scherm waar alle bagger uitkomt.

De muzikale ondersteuning vind ik ook een vondst. Ikzelf zou graag op een kutnummer van Kensington een niet werkende ijsmachine in elkaar willen slaan. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Met een brommer keihard inrijden op een proteïnen-shake tijdens een liedje van Gerard Joling.

Maar er is meer. Alles kan eigenlijk bij Smash Room Breda. Wat dacht u hiervan: ‘Ultimate pakket: Dit pakket bestaat uit de Smash Room ervaring inclusief 1 uur bijl werpen met jouw gezelschap!’

Lees ook: Ondernemers, ook Nico Dijkshoorn is te koop

Het is alsof Smash Room Breda mijn gedachten kan lezen. Een half uurtje met een honkbalknuppel in rammen op ingelijste foto’s van je schoonfamilie, natuurlijk is dat aardig, maar daarna wil je dat natuurlijk aftoppen met een uurtje bijl werpen.

Dat is het mooie van Smash Room Breda. De krankzinnig boze klant is koning. Wil je met een vuistbijl gillend en schreeuwend aanvallen op een origineel kostuum uit de tv-hit The Masked Singer, dan regelen zij dat. Wil je met een snijbrander een abstract kunstwerk van Arend Kaapskogel aan stukken branden, dan wordt dat geregeld. Het ene moment staat zijn stalen constructie met de titel: Heel Lieve Duif Met Oortjes Van Vlees nog zijn sokkel en het volgende moment jaag jij er je snijbrander doorheen. Daarna natuurlijk weer even bijl werpen.

Smash Room Breda biedt ook een pakket aan voor mensen die het allemaal wat minder gewelddadig willen. Dat is de zogenaamde Chill Anger Experience. Daar kan je met een pen snorretjes tekenen op een foto van Marco Borsato of hele lelijke tekeningen die je van je kleinkinderen hebt gekregen even kort in brand steken.

Smash Room Breda doet het uiteindelijk allemaal voor ons en de volksgezondheid. Op de valreep van het jaar met twaalf man een printer kapot slaan en dan vol goede moed het nieuwe jaar in. Een fijn 2022 allemaal.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws