Nieuws Brexit

Aftellen naar Brexit: De Ondernemer live vanuit Londen

Vrijdag 31 januari 2020. Het aftellen naar Brexit is in volle gang, het belooft in het Verenigd Koninkrijk een historische dag te worden. Het redactie- en videoteam van De Ondernemer is er in Londen bij om voor de website en social media-kanalen verslag te doen, van The Day Before (donderdag) tot en met The Day After (zaterdag).En: het laatste kwartier van de countdown naar Brexit gaan we live uitzenden via Facebook.

Van onze redactie 29 januari 2020

Europesevlag EU Brexit

Foto: ANP.

Op de foto hierboven is te zien dat er alvast een ster wordt verwijderd van een enorme muurvlag van de Europese Unie (EU), immers, het Britse volk heeft gesproken: het Verenigd Koninkrijk zegt onder aanvoering van premier Boris Johnson goodbye tegen het Europese vasteland en verlaat definitief de EU op vrijdag 31 januari.

Premier Boris Johnson heeft nog tot uiterlijk het einde van dit jaar - de 'overgangsfase' - om te onderhandelen en duidelijke afspraken te maken om zijn Brexit definitief vorm te geven en die ook uit te gaan voeren. Daarin speelt handel een vooraanstaande rol; ook bij de meeste ondernemers in ons land blijven vraagtekens overheersen hoe zich voor te bereiden en wat de effecten zouden kunnen worden.

Lees ook: #BrexitDay: dit zijn de foto's uit Londen

De Ondernemer vanuit Londen: Brexit & Business

Van The Day Before (donderdag) tot en met The Day After (zaterdag) is het redactie- en videoteam van De Ondernemer in Engeland om verslag te doen.

Wie anders dan onze Brexit-expert Lennard van Otterloo neemt ons die dagen mee door zijn Londen, met als uitvalsbasis The Bolton Pub & Proeflokaal Rembrandt van de Nederlandse ondernemer Eric Bestebreur. In deze prachtpub gaat Lennard over de eerste effecten van Brexit in gesprek met onder meer diverse Nederlandse ondernemers in Londen en de voorzitter van de Britse Kamer van Koophandel.

We gaan met camera de (winkel)straten in voor interviews met ondernemers/winkeliers om hun mening over Brexit te peilen, volgen de Britse media én de manier waarop zij schrijven over Brexit.

Facebook Live

Tijdens de laatste minuten van de countdown naar Brexit op vrijdag 31 januari, zendt De Ondernemer live uit op Facebook vanaf 23.45 uur (Nederlandse tijd) vanaf het Londense Westminster.

Lees ook: 'Bestudeer handelsverdrag met Canada', tipt Brexit-expert Sietske de Groot

Ook aan déze kant van de Noordzee maken we diverse videoreportages over Brexit, onder meer met Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL (op de foto hierboven links, met onze cameraploeg), en Lauwrens de Jong, directeur van Verhuisbedrijf Henneken.

We proudly present bovendien onze Brexit Nieuwsbrief, die eens per week in je mailbox gaat vallen. Daarin blogs, podcasts, artikelen en tips hoe-straks-om-te-gaan-met-Brexit. Aanmelden kan hieronder:

Brexit ingewikkeld? Onduidelijk? Wie de Brexit Nieuwsbrief van De Ondernemer leest, heeft overal antwoord op. Meld je nu aan!

Ontvang de wekelijkse ‘De Ondernemer Brexit Nieuwsbrief’ met het laatste nieuws, ondernemersverhalen en kansen en bedreigingen rondom de Brexit.