Podcast

Podcast: Leuk zo'n blauw monster, maar helpt het Brexit te begrijpen?

Vorige week zat minister Stef Blok ineens met een blauw monster op zijn bureau. De reden: een grote campagne van de overheid om ondernemers via het 'Brexit-monster' te waarschuwen voor de aanstaande Brexit. De campagne werd al snel opgepikt door alle media, het werd meer dan ooit het ondernemersgesprek van de dag en dus: een geslaagde actie. Toch? Jerry Helmers van communicatie-adviesbureau Crown Media, geeft context in onze online radio-uitzending over Brexit.

Brexit monster stef blok

Redactie De Ondernemer / MVO 20 februari 2019

De senior communicatie-adviseur heeft begrip voor de mogelijk lastige keuzes van de overheid, aangezien het moeilijk is om vooruit te lopen op het wanneer en het exacte hoe van de Brexit. ''Bovendien is het ook een verantwoordelijkheid van ondernemers en ZZP'ers zelf om het nieuws te blijven volgen en daarop beslissingen te nemen en je voor te bereiden.'' Over de campagne is Helmers in ieder geval wel te spreken en hij heeft ook zo z'n ideeen over een mogelijke follow-up. ''Je kan natuurlijk een hele saaie Postbus51-campagne maken, maar ik vind dit veel creatiever.''

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details