Nieuws Brexit

Brexit: Transportbranche vreest problemen met 'inklimmers'

De brexit zal voor een extra stroom ‘inklimmers’ zorgen. Dat vreest Transport en Logistiek Nederland (TLN). De branchevereniging is ongerust na een nieuwe reeks incidenten met dit soort mensen in onder meer Hoek van Holland, Vlaardingen en het Limburgse Eijsden.

Van onze redactie 9 augustus 2019

Brexit transport handel verenigd koninkrijk tln

Inklimmers zijn migranten die door illegaal in een vrachtwagen te klimmen naar andere landen proberen te reizen. Via de Rotterdamse haven willen zij naar Groot-Brittannië. Ze houden zich op bij de ferrybedrijven. Sommigen proberen in laadbakken of containers te klimmen. Anderen proberend het hangend onder vrachtwagens.

Langere wachttijden bij de veerboten naar Engeland als gevolg van de brexit, maken het voor mensen straks relatief eenvoudig om zich in vrachtwagens te verschansen, zo verwacht de TLN-woordvoerder. Met het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU moeten de vrachtwagens naar Engeland immers weer extra controles en douaneformaliteiten ondergaan.

Lees ook: Wat Nederlandse ondernemers gaan merken van onrust internationale economie

,,In 2017 zijn volgens de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb in de regio Rotterdam 944 inklimmers opgepakt en vorig jaar waren dat er 1371’’, zegt een woordvoerder van TLN naar aanleiding van een bericht in het Nederlands Dagblad. ,,In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn in het Rotterdamse havengebied 580 verstekelingen aangetroffen.’’

Over landelijke cijfers beschikt TLN niet. ,,Maar als we afgaan op signalen van onze leden zien we een duidelijke toename. Ook in Moerdijk en op de A12 bij Woerdenzijn illegalen aangetroffen in vrachtwagens. Het lijkt zich als een olievlek over het land uit te breiden.’’ Volgens de zegsman gaat het vaak om mensen die een beter leven willen opbouwen in het Verenigd Koninkrijk.

Slimme camera’s

TLN pleit voor meer vrachtwagenparkeerplaatsen met ‘slimme’ camera’s, die verdachte bewegingen kunnen detecteren. Volgens de brancheorganisatie staan chauffeurs door een tekort aan beveiligde terreinen noodgedwongen vaak op slecht bewaakte en slecht verlichte parkeerplaatsen langs de snelweg. Hier kunnen inklimmers gemakkelijk bij de vrachtwagen komen.

,,Er is een aantal hotspots in Nederland waar dit veel gebeurt, bijvoorbeeld langs de A16, A15 en A12. We zien dat de problematiek zich steeds meer verplaatst naar andere plekken in het land, omdat in het havengebied van Rotterdam strenger wordt gecontroleerd.’’