Nieuws Brexit

Verenigd Koninkrijk ook ná Brexit belangrijkste handelsland voor driekwart bedrijven

Voor driekwart van de Nederlandse bedrijven is het Verenigd Koninkrijk ook ná Brexit het belangrijkste handelsland. Waar de een vreest voor het verlies van klanten als gevolg van Brexit, geeft bijna de helft van de bedrijven aan zich hier geen zorgen over te maken. Dit blijkt uit het onderzoek dat Banking Circle uitvoerde onder 337 managers, werkzaam bij bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.

Van onze redactie 22 juli 2021

Brexit handel bank

Voor 33 procent van de bedrijven is Brexit geen reden om in de toekomst minder handel te drijven met het VK. Foto: Shutterstock

De meningen over Brexit zijn verdeeld en dit is ook terug te zien in het onderzoek van Banking Circle, een gelicenceerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur. Waar een derde van de bedrijven bepaalde producten en diensten uit het Verenigd Koninkrijk niet meer kan afnemen vanwege Brexit, geeft de helft van de bedrijven aan hier geen last van te hebben. Voor 33 procent van de bedrijven is Brexit geen reden om in de toekomst minder handel te drijven met het Verenigd Koninkrijk.

''Brexit vraagt van alle partijen enige vorm van aanpassing. Alleen zullen deze aanpassingen voor de ene organisatie ingrijpender zijn dan de ander''

Marcus Yarbug, Head of Sales Benelux Banking Circle

Helft bedrijven weet precies hoe groot de impact van Brexit op bedrijfsvoering is

Hoewel Brexit veel veranderingen en onduidelijkheid met zich meebrengt, geeft een groot deel van de bedrijven aan hier in zekere mate op voorbereid te zijn. Zo geeft de helft van de bedrijven aan precies te weten hoe groot de impact van Brexit is op hun bedrijfsvoering. Tegelijkertijd kiest 61 procent van de ondernemingen ervoor hun bedrijfsvoering aan te passen aan Brexit.

Lees ook: Dit is hoe Brexit het Britse mkb raakt

,,Er is een duidelijke verdeeldheid zichtbaar in de resultaten”, aldus Marcus Yarbug, Head of Sales Benelux bij Banking Circle. ,,Dat is waarschijnlijk te wijten aan de impact die Brexit heeft op organisaties. Brexit vraagt van alle partijen enige vorm van aanpassing. Alleen zullen deze aanpassingen voor de ene organisatie ingrijpender zijn dan voor de ander.”

Lees ook: Vijf jaar na het Brexit-referendum zijn er nog steeds weinig zekerheden voor bedrijven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws