Nieuws Corona

Corona: Corendon stopt per direct met alle vakantiereizen, Sunweb, Prijsvrij, TUI volgen

Een drastisch besluit door de top van Corendon. Waar topman Atilay Uslu anderhalve week geleden duidelijk maakte 40% minder boekingen te hebben vanwege het coronavirus, is nu besloten de komende twee tot vier weken alle vakantiereizen te annuleren. En dat naar aanleiding van de coronamaatregelen die wereldwijd worden genomen, schrijft de organisatie in een verklaring. Intussen hebben ook Sunweb, Prijsvrij en TUI bekendgemaakt alle geboekte vakanties in maart op te schorten.

Van onze redactie 14 maart 2020

Laatste update: 15 maart 2020 11:10

Corendon vliegtuig corona

‘Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vindt Corendon het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan,’ stelt de reisorganisatie in een verklaring. Het gaat vooralsnog om vluchten die van 15 tot en met woensdag 31 maart vertrekken. Over vluchten die na 31 maart vertrekken, wordt later een beslissing genomen.

Zo'n 28.000 vakantiegangers zijn de dupe van de maatregel, wie nu op vakantie is vliegt vooralsnog op de reguliere terugvluchtdatum terug naar Nederland. Volgens Corendon kwam van veel klanten de vraag de vakantie te annuleren omdat zij liever thuisblijven.

Lees ook: Atilay Uslu (Corendon): '40% minder boekingen door coronavirus'

'Consumenten blijven nu liever thuis'

,,We hebben in de afgelopen dagen gemerkt dat een steeds groter deel van onze klanten in deze situatie liever thuis in Nederland blijft. En dat kunnen wij ons goed voorstellen. In een vliegtuig zit je vaak met meer dan honderd andere reizigers dicht bij elkaar en vliegen is gevoelsmatig vergelijkbaar met het openbaar vervoer. Zeker voor kwetsbare groepen wordt dit door de overheid momenteel sterk afgeraden.”

Corendon benadrukt dat klanten hun geld niet kwijt zijn. Ze houden het bedrag dat ze hebben uitgegeven aan de vakantie als waardebon voor een volgende vakantie. Mocht de nieuwe vakantie goedkoper uitvallen dan de oorspronkelijke boeking, dan betaalt Corendon het verschil terug.

Lees ook: Coronamaatregel Trump: dit is de bedrijfsaanpak van Doets Reizen

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.