Nieuws Coronavirus

Anderhalve meter afstand: is deze tafel vanaf 1 juni ook de oplossing voor horeca?

Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open, maar ,,we houden anderhalve meter afstand én iedereen zit aan tafel”, aldus premier Rutte. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien is nog verre van duidelijk, maar aan creativiteit van ondernemers ontbreekt het in ieder geval niet. Bijvoorbeeld deze tafel van Gido Lurvink, Taco Smit en Patrick Burggraaf van Travelbase.

Van onze redactie 7 mei 2020

Tafel terras horeca corona

Is deze tafel de oplossing in een anderhalve meter-samenleving? Foto onder: de ondernemers achter de tafel.

De horeca bereidt zich met man en macht voor op het moment dat de deuren weer open mogen en veel horecaondernemers hebben al een nieuwe indeling van het terras klaarliggen, met de tafels op anderhalve meter afstand van elkaar. Hierbij wordt vaak gerekend op klanten uit een gezamenlijk huishouden, omdat zij geen afstand van elkaar hoeven te houden.

Een hele uitdaging op zichzelf maar niet genoeg volgens Gido Lurvink, Taco Smit en Patrick Burggraaf van Travelbase. Zij ontwierpen de 'Anderhalve Tafel' die plek moet bieden aan grotere groepen vrienden en kennissen, op anderhalve meter afstand.

''De standaard horecatafels zijn nog steeds geschikt voor partners of huisgenoten, maar wanneer je niet samenwoont blijft het de vraag hoe je de nodige afstand kan bewaren op het terras''

Taco Smit, Travelbase

Pleinen en parken beschikbaar voor horeca

,,De standaard horecatafels zijn nog steeds geschikt voor partners of huisgenoten, maar wanneer je niet samenwoont blijft het de vraag hoe je de nodige afstand kan bewaren op het terras. Terwijl juist deze groepen elkaar hebben gemist en behoefte hebben aan interactie”, aldus Smit.

Het succes van dergelijke initiatieven hangt grotendeels af van de openbare ruimte die beschikbaar wordt gesteld voor de horeca, zoals pleinen en parken. Oplossingen waar veel gemeenten op dit moment over in discussie zijn.

Lees ook: Versoepeling corona-maatregelen: wat houdt het in voor de horeca?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.