Nieuws Coronavirus

Apple sluit alle winkels buiten China, Amac in Nederland blijft geopend

Apple sluit alle winkels buiten China tot en met 27 maart vanwege coronavirus. Dat maakte Tim Cook, de bestuursvoorzitter van het techbedrijf, bekend op hun website. Dit besluit geldt niet voor (premium) resellers: de winkels van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, zijn gewoon geopend.

Van onze redactie 14 maart 2020

Apple i Phone Tim Cook

Ceo Tim Cook kondigde aan álle Apple-winkels buiten China te sluiten.

Cook richt zich in een verklaring tot de 'Apple-familie'. ,,De wereldwijde verspreiding van COVID-19 heeft gevolgen voor ieder van ons", schrijft hij. ,,We zullen al onze winkels buiten Groot-China sluiten tot 27 maart. We zijn vastbesloten om onze klanten een uitzonderlijke service te bieden." Mensen kunnen online wel gewoon terecht voor ondersteuning en service.

Medewerkers van Apple worden gevraagd zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Op kantoren van het concern worden gezondheidsonderzoeken gedaan. Verder zijn de verlofregels versoepeld, onder meer voor medewerkers met familieleden die ziek zijn.

Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland met zo'n vijftig winkels, houdt haar deuren volgens de gebruikelijke openingstijden gewoon geopend.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.