Nieuws Coronavirus

Atletisch geduld gevraagd: nog geen advies OMT over heropenen sportscholen

De experts van het Outbreak Management Team (OMT) vinden dat er nog te veel onduidelijk is over het besmettingsgevaar in sportscholen, om een concreet advies te geven aan het kabinet over heropening. Dat bevestigen ingewijden, na berichtgeving van de NOS.

De Ondernemer / ANP 26 mei 2020

Sport sportschool corona buiten

Doordat sportscholen tijdelijk de deuren dicht moeten houden wegens het coronavirus, verplaatsen sportschool eigenaren apparatuur naar buiten, zoals hier in Den Haag. Foto: ANP

In de routekaart die het kabinet heeft opgesteld, is het idee dat sportscholen 1 september weer open mogen. Maar veel sportscholen vrezen voor hun voortbestaan als ze de hele zomer dicht moeten blijven. Ze willen eerder open. De versoepelingen in de routekaart zijn voorwaardelijk, benadrukte premier Mark Rutte meermaals, en zijn afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt.

Lees ook: Voorzitter Exclusieve Sportcentra over sluiting tot 1 september: ‘Lot van de branche is bezegeld’

Risico's coronabesmetting sportscholen

Brancheorganisatie NL Actief sprak eerder deze maand met minister Martin van Rijn (Sport) en stelde aanvullende maatregelen voor, om de risico's te verminderen. Zo zou er minder intensief kunnen worden gesport, en minder mensen en apparaten in de sportschool kunnen komen.

Van Rijn vroeg de experts van het OMT om advies, maar die zien nog te veel onzekerheden over de risico's op coronabesmetting in sportscholen.

Lees ook: Eindhovense sportschool start online workouts om klanten vast te houden

Besluit over sportschool

De crisiscommissie (MCCb) van het kabinet komt woensdag weer bijeen om de coronacrisis te bespreken. De MCCb zou tot een ander besluit kunnen komen over de sportscholen, maar de afgelopen maanden werden de adviezen van het OMT meestal opgevolgd.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.