Nieuws Coronavirus

Bioscoopbranche: reserves op, groeiend bezoekersaantal hoopgevend

Het aantal mensen dat een bioscoop bezoekt is in de afgelopen maanden toegenomen en een aantal films doet het 'als vanouds' goed. Dat zegt voorzitter Boris van der Ham van de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Van onze redactie 2 augustus 2022

Minions bioscoop film

Een van de goedbezochte bioscoopfilms van dit moment: de Minions.

,,Het is heel hoopgevend, maar de reserves zijn door twee jaar lang halve of hele lockdowns wel op", waarschuwt Boris van der Ham. Volgens hem moeten die reserves weer opgebouwd worden en zijn de stijgende bezoekersaantallen in de recente maanden, waarin geen coronamaatregelen golden, hoopgevend.

Zo dachten we daar in 2021 over: Overleeft bioscoop de coronahits Disney+ en Netflix?

Hij ziet een herstel van het aantal bezoekers met mooie uitschieters naar boven. Tijdens het pinksterweekend was er zelfs sprake van een recordaantal bezoekers. ,,We zitten echter nog lang niet op het niveau van 2019", aldus Van der Ham. Dat was een van de beste bioscoopjaren ooit.

Lees ook: Dit loodgietersbedrijf groeit als kool door populaire 'how to' filmpjes op YouTube

Langetermijnstrategie Covid-19

Over een eventuele najaarsgolf van het coronavirus zegt Van der Ham dat de NVBF op verzoek van het ministerie van Economische Zaken een langetermijnstrategie Covid-19 heeft ingediend.

,,We wachten op een reactie vanuit het ministerie en het RIVM", zegt hij. Volgens hem is een bioscoopbezoek een van de veiligste uitjes 'vanwege de geavanceerde en optimale ventilatie zonder hercirculatie en vaste zitplaats'.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws