Nieuws Coronavirus

'Brabant ge kunt ‘t': Brabantse ondernemers steunen thuiswerkende provinciegenoten

Vijf bevriende Brabantse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om een positief geluid te laten horen in deze tijden van crisis en misère. Onder de titel 'Brabant ge kunt ‘t' kan via een website onder meer een thuiswerk-survivalkit worden besteld. Ook worden er tips voor thuiswerken, een speciale Spotify-lijst en positieve filmpjes rondom het corona-virus gedeeld.

Van onze redactie 16 maart 2020

Brabant corona thuiswerk ondernemers hulp

Een bijna uitgestorven winkelstraat in Tilburg. Brabanders werken massaal thuis. Foto: ANP

De aanleiding voor het initiatief is minder positief. Twee van de medewerkers van een van de deelnemende bedrijven moest anderhalve week geleden in quarantaine omdat hun vader en moeder besmet waren. De vader belandde zelfs op de intensive care. Het bedrijf besloot daarop een survivalkit voor thuis te maken voor de twee broers. Het idee voor 'Brabant ge kunt ‘t' was geboren.

''We gaan echt viraal''

Laurens Simonse, ondernemer en initiatiefnemer

Waar dit initiatief uiteindelijk toe gaat leiden zal de komende dagen duidelijk worden. Maandag de organisatie live gegaan. Volgens de organisatie is er direct een gigantische interesse. ,,Je merkt dat mensen echt behoefte hebben aan een positief geluid, rondom alle doemverhalen over het virus,“ aldus Laurens Simonse van Team Rockstars IT, een van de initiatiefnemers. ,,We gaan echt viraal”, zo grapt hij.

Huiskamerconcert voor getroffen ondernemers

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om live een huiskamerconcert te streamen. Hierover worden gesprekken gevoerd met diverse artiesten. ,,Je merkt dat veel artiesten en ondernemers graag willen helpen”, aldus Simonse.

De organisatie is nu bezig met een 'kids-box'. Een groothandel in speelgoed heeft al aangeboden om speelgoed voor de box te leveren. Verder werkt PSV aan een speciale vitaliteitsvideo, zodat Brabantse ondernemers ook thuis fit blijven. Daarnaast wordt bekeken of ook het zorgpersoneel een hart onder de riem gestoken kan worden. ,,We krijgen van alle kanten hulp aangeboden, superfijn om te merken”, zo besluit Simonse.

Lees ook: Coronavirus Noord-Brabant: 10-20 procent meer bestellingen Picnic