Nieuws Coronavirus

Coaching voor mkb-ondernemers in coronaproblemen nu kosteloos

Ondernemers in het mkb die door de coronacrisis in de problemen komen en failliet dreigen te gaan, kunnen dit jaar kosteloos professionele coaching krijgen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verhoogt hiervoor de subsidie aan de Stichting Ondernemersklankbord (OKB),

Van onze redactie 11 mei 2020

Mona keijzer ezk corona togs

EZK-staatssecretaris Mona Keijzer: 'Door het Ondernemersklankbord aan het mkb gratis te maken hopen we dat onze ondernemers geen drempel voelen om aan te kloppen als ze steun kunnen gebruiken van deze ervaren club oud-ondernemers.'

Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor. Om dit bedrag naar 0 te krijgen verhoogt EZK de subsidie aan het OKB voor dit jaar met 240.000 euro.

EZK-staatssecretaris Mona Keijzer ziet de maatregel als een 'andere manier om ondernemers bij te staan', naast de financiële noodpakketten. ,,De coronacrisis trekt een ongelooflijk zware wissel op ondernemers. Naast de financiële steun die het kabinet biedt via het Noodpakket voor banen en economie, zoeken we ook steeds naar andere manieren om ondernemers bij te staan. Daarom hebben we besloten de hulp van het Ondernemersklankbord aan het mkb gratis te maken. Op die manier hopen we dat onze ondernemers geen drempel voelen om aan te kloppen als ze steun kunnen gebruiken van deze ervaren club van oud-ondernemers.”

Lees ook: Tweede noodpakket corona: dit weten we er nu al van

Oud-ondernemers helpen ondernemers op weg

Ondernemers die er voor advies bij de Kamer van Koophandel niet uitkomen omdat ze meer hulp nodig hebben, kunnen bij de OKB terecht. Bij de stichting werken veel oud-ondernemers, die de mkb-ondernemers gedurende enkele maanden hulp bieden om uit de problemen te komen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken waar in het bedrijf op bezuinigd kan worden.

,,Door deze aanpak worden jaarlijks circa 2.500 ondernemers geholpen door het OKB, waarvan er ruim 1.000 in zwaar weer verkeren. Naar schatting weet ongeveer de helft van de betreffende ondernemers in nood hun onderneming te herstellen", stelt het ministerie.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.