Nieuws Coronavirus

Coolblue sluit alle fysieke winkels vanwege online drukte

Coolblue sluit vanaf dinsdag tot en met 6 april de fysieke winkels, zo meldt directeur Pieter Zwart in een update op YouTube. De webshop zou te maken krijgen met een enorme online drukte door alle thuiswerkers die vanwege het coronavirus extra apparatuur bestellen.

Redactie | Foto: ANP 16 maart 2020

Laatste update: 16 maart 2020 13:14

Coolblue sluit winkels drukte coronavirus

,,We zien de afgelopen dagen alleen al in monitoren, webcams en vriezers een groei van honderden procenten,'' zegt Zwart in de video. Om ervoor te zorgen dat er geen tekort aan producten ontstaat heeft Coolblue er daarom voor gekozen de tien fysieke winkels te sluiten. Ook zijn productcategorieën uitgezet die nu niet minder relevant zijn, zoals koffers, navigatiesystemen en barbecues.

Klantenservicemedewerkers werken thuis

,,We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden,'' zegt Zwart. ,,Honderden klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis om onze klanten te helpen. In onze schuur in Tilburg werken mensen op voldoende afstand van elkaar, in acht verschillende hallen dag en nacht door. Gelukkig is er in het magazijn heel veel gemechaniseerd.’'

Lees ook: Gaan cityformules Ikea en Coolblue leegstand winkelstraat stoppen?

Prijsstijgingen in webshop Coolblue

Vorige maand bleek al dat Coolblue vreesde voor tekorten in de voorraad, vanwege verminderde aanvoer vanuit China door het coronavirus. Hiertoe besloot Coolblue om prijzen in de webwinkel te verhogen en marketing stop te zetten. Het bedrijf was opvallend laat met de communicatie over deze keuze en die radiostilte was opvallend voor het bedrijf dat bekend staat om zijn sterke marketing. Lees hier wat wij daar eerder over schreven.

Bekijk hier de video van Pieter Zwart, waarin hij de sluiting van de winkels aankondigt:

Lees ook: Het regent speculaties over overname: is Coolblue het glimlachen vergaan?