Nieuws Coronavirus

Resultaat oproep UMCG: ruim 250 iPads

De oproep van IC-verpleegkundige Kees de Bruin van het UMCG heeft ruim 250 iPads opgeleverd. ,,Dit had ik echt nooit verwacht.”

Van onze redactie 12 april 2020

Ipad mini corona

Drie weken geleden deed Intensive Care-verpleegkundige Kees de Bruin de oproep op zijn persoonlijke Twitter-account. Het is het weekend dat de ambulancebus voor het eerst coronapatiënten vanuit het zuiden van het land naar het UMCG heeft overgebracht. Patiënten moesten verplaatst worden omdat de zuidelijke ziekenhuizen de toeloop van patiënten niet meer aankonden.

Zoektocht naar iPads

In het UMCG wordt er opgeschaald. Er worden extra IC-bedden ingezet. Maar daar komen ook problemen om de hoek kijken. Want hoe leg je contact tussen de patiënten en hun familieleden in Brabant? Omdat op het UMCG de apparatuur ontbreekt doet De Bruin een oproep. Met de gedachte dat het misschien wel iets oplevert.

Lees ook: OPROEP! Wie helpt UMCG aan iPads?

'Heeft al mijn verwachtingen overtroffen'

In de eerste uren gebeurt er nog weinig hoewel het aantal retweets steeds verder toenam. Zaterdag aan het eind van de middag barst ineens de bom en gaat het bericht viral. Duizenden retweets en berichten vanuit het hele land van mensen die willen helpen.

,,Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen”, vertelt De Bruin aan Omroep Groningen (OOG). ,,Ruim 250 apparaten werden er gedoneerd door bedrijven maar ook door particulieren.”

Het Groningse universitaire ziekenhuis zocht een stuk of veertig apparaten. ,,Daarom hebben wij ook iPads gedoneerd aan de ziekenhuizen in de regio. Jullie persoonlijk bedanken zal helaas niet gaan, maar namens al mijn collega’s werkzaam op de IC’s van het UMCG heel hartelijk dank voor alle iPads die jullie schonken.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.