Nieuws Coronavirus

Corona of niet: startup Monsley helpt stellen online uit relatiecrisis

De Nederlandse startup Monsley helpt stellen - volledig online - uit een relatiecrisis. Sinds de start van de quarantaine op 16 maart is het aantal inschrijvingen meer dan verdubbeld. Het bedrijf heeft de buitenlandse groeiplannen versneld.

Van onze redactie 9 april 2020

Monsley oprichters app relarie crisis

Rick Heijmen en Anoek Gerlings, de oprichters van Monsley. Foto: Monsley

Psycholoog en mede-oprichter Anoek Gerlings ziet een verband tussen de toename op het online platform en de coronacrisis: ,,De basisveiligheid in je omgeving verdwijnt in één klap en je financiële situatie is onzeker. De kans dat je een dierbare verliest is opeens realistisch en je gezondheid staat onder druk. Als het niet goed botert tussen partners, wordt dit in tijden van stress uitvergroot."

Daarmee ontkomen ook relaties niet aan de corona-snelkookpan. ,,Zolang iedereen de komende tijd nog op elkaars lip zit, zijn ruzie en irritaties niet te voorkomen. Dit zien we terug in onze aanvragen.”

''Eén van de weinige voordelen van de coronacrisis is de versnelde adoptie van nieuwe technologie, zoals ook onze online relatietherapie-vorm''

Rik Heijmen, Monsley

Internationale groeiplannen

Mede-oprichter Rik Heijmen voorziet dat de stijging van online relatietherapie-aanvragen aanhoudt als het normale leven na het coronavirus weer op gang komt. ,,Eén van de weinige voordelen van de coronacrisis is de versnelde adoptie van nieuwe technologie, zoals ook onze online relatietherapie-vorm. Maar technologie is niet de kernkracht van Monsley, dat is het toegankelijker maken van hulp bij mentale problemen."

Door de toegenomen inschrijvingen heeft Monsley de buitenlandse groeiplannen versneld. Eind april is ook een Engelse versie van het online relatiehulp programma beschikbaar.

Lees ook: Zo gaan Rijk Groenveld en Cas Steenmeijer van Flex-Fix de crisis te lijf

'Amazon voor mental health'

Volgens de World Health Organization (WHO) leiden mentale problemen in Europa jaarlijks tot 190 miljard euro (bron) aan behandelkosten en een enorme druk op therapeuten. Monsley wil binnen zes jaar 100.000 Europeanen online mentale zelfhulp bieden bij onder andere relatieproblemen, rouwverwerking, slaapproblemen en burn-out.

Met een zogenaamde pre-seed investering van 200.000 euro richt Monsley zich in eerste instantie op online relatiehulp, ofwel: het verbeteren van liefdesrelaties in Nederland en Vlaanderen.

Lees ook: Marco Aarnink: 'benader klantrelatie als liefdesrelatie'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.