Nieuws Coronavirus

Uitzendbranche: duizenden banen beschikbaar

De uitzendbranche, normaal gesproken een voorbode van wat er economisch staat te gebeuren, is door de coronacrisis op zijn kop gezet. In de ene sector (horeca) is opeens geen werk meer, terwijl er in andere (zorg, voedselvoorziening en logistiek) juist een groot tekort is van mogelijk duizenden banen. Dat vraagt om creativiteit en eensgezindheid. En diverse initiatieven en platforms.

Van onze redactie 25 maart 2020

20200109 153149

Manpower: Werken voor NL

Manpower lanceert Werken voor NL, een vacaturesite voor bedrijven in vitale sectoren. Op Werken voor NL staan alle vacatures waarvoor nu dringend behoefte is aan personeel. Sollicitanten kunnen via de website direct op vacatures reageren. Janine Bos, directeur Manpower Nederland: ,,In deze hectische en onzekere tijden hebben wij elkaar hard nodig. Het is goed om te weten dat er ook nog veel werk is en daar zetten we ons voor in. We nemen ook in het weekend sollicitaties in behandeling.”

Alleen voor de vacatures die bij Manpower uitstaan, is per direct vraag naar minimaal duizend werknemers bij het UWV, in de logistiek en de zorg. Ook distributiecentra van medische bedrijven en bezorgbedrijven zijn met spoed op zoek naar magazijnmedewerkers en pakketbezorgers.

Bos: ,,Naast het werven van nieuwe medewerkers voor onze opdrachtgevers, zijn we ook druk bezig om mensen die plotseling geen werk meer hebben direct te herplaatsen. Zo kunnen mensen die normaal gesproken in de luchtvaart werkzaam zijn nu bijvoorbeeld aan de slag als logistiek medewerker om supermarkten te bevoorraden.”

'We nemen ook in het weekend sollicitaties in behandeling'

Janine Bos, Manpower

Lees ook: Dit zijn de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus

coronaklussen.nl

Driessen Groep (voor werkgeluk in de publieke sector) stelt het zelf ontwikkelde platform coronaklussen.nl gratis beschikbaar. Organisaties plaatsen een opdracht die, bij voorkeur vanuit huis, vrijwillig en geheel belangeloos door een ander kan worden opgepakt. Een developer die een horecaondernemer helpt bij het opzetten van een nieuwe website. Een financieel expert die een online-lesprogramma doorrekent voor een sportschool.

Jeroen Driessen, CEO van Driessen Groep. ,,Er is genoeg te doen, maar hoe kunnen we ‘mens en werk’ verbinden en werkgeluk creëren, juist in crisistijd waarin dat niet vanzelfsprekend is?”

Hobij FlexExchange

Uitzendbureau Hobij voor onder anderen flexwerkers heeft het platform FlexExchange opgezet. Het is primair bedoeld om ondernemers, van ZZP’er tot grote bedrijven, met elkaar in contact te brengen.

Han van Horen van Hobij: ,,De match in flexibele arbeid gaat over alle soorten functies, maar zelfs ook materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van tenten bij ziekenhuizen of het opschalen in vrachtvervoer. Hopelijk zet het ondernemers aan om creatief te denken en elkaar te helpen”.

Onderzoek: '62 procent studenten inzetbaar voor flexwerk in zorg'

Studenten bieden zich aan

Studentenuitzendplatform Youbahn deed onderzoek onder 5000 studenten in de randstad: kunnen tekorten aan mankracht door studenten worden ingevuld? Jawel,

Want 62 procent van de studenten is direct beschikbaar voor flexwerk in de zorg en 60 procent wil graag helpen in de logistiek of voedselindustrie. Nog eens 50 procent zou aan de slag willen in de schoonmaak of kinderopvang.

Andere uitzendorganisaties voor studenten en freelancers, Jobner en Staffyou, stellen eveneens hun platformen en technologie ter beschikking van bedrijven en organisaties die mensen zoeken.

ABUmetelkaar

De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) heeft een besloten platform opgezet voor leden: ABUmetelkaar. Uitzendbureaus met aanbod van personeel en uitzendbureaus met grote vraag naar uitzendkrachten komen hier direct in contact met elkaar. De NBBU (flexbranche) heeft een tijdelijke LinkedIn-groep opgezet waar de 1200 leden hun vraag naar en/of aanbod van personeel kunnen plaatsen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.