Video Coronavirus

Coronacrisis: meer telefoontjes over bedrijven naar Meld Misdaad Anoniem

Het bedrijfsleven komt meer dan ooit naar voren in de telefonische meldingen aan Meld Misdaad Anoniem, blijkt uit de meest recente cijfers. Die cijfers geven sowieso een forse toename aan ten opzichte van de periode voor de coronacrisis.

Bron: EenVandaag / ANP 3 mei 2020

,,Het wordt simpelweg niet geaccepteerd dat enkelen daar lak aan hebben." Dat zegt Marc Janssen van de tiplijn Meld Misdaad Anoniem over de intelligente lockdown tegen EenVandaag. Sinds de verscherpte maatregelen ziet hij een sterke stijging van het aantal meldingen. Waar normaal gesproken zo'n 1400 meldingen per maand de norm zijn, werd in april dit jaar 2426 keer getipt.

Tips over cafés, kappers, sportscholen

Die tips gaan ook over het bedrijfsleven. Janssen: ,,Denk aan een café dat een pokertoernooi organiseert of gasten via de achterzijde toelaat, sportscholen die open zijn en contactberoepen als kappers en nagelstudio's die klanten blijven ontvangen".

Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000

Bij Meld Misdaad Anoniem kun je anoniem informatie kwijt kunt over criminaliteit en misdaad. De naam van de meldlijn zegt het al, je identiteit blijft geheim. Ook voor het overtreden van de coronamaatregelen kun je terecht bij de tiplijn. Het moet dan gaan om bedrijfsmatige activiteiten die ondanks de regels toch doorgaan, structurele samenkomsten of geplande anti-coronafeestjes. Bij een feest dat al aan de gang is, moet je de politie bellen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.