Nieuws Coronavirus

Dit zijn de drie nieuwe coronamaatregelen voor horeca

Het kabinet wil het stijgende aantal coronabesmettingen tegengaan door in zes regio’s in de randstad onder meer het late horecabezoek te ontmoedigen door een avondklok in te stellen voor de eet- en drinkgelegenheden. Dit zijn de voor de horeca relevante nieuwe of aangepaste coronamaatregelen.

Bron: KHN 19 september 2020

Horeca dam zaandam corona crisis

Horeca op de Dam in Zaandam. Ook zij zullen om 01.00 uur moeten gaan sluiten. Foto: ANP.

Zondag 20 september om 18.00 uur zullen onderstaande maatregelen in werking treden:

1

Om het coronavirus onder controle te krijgen, heeft het kabinet besloten dat eet- en drinkgelegenheden in zes regio's - Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden) om 01.00 uur de deuren moeten sluiten.

Om middernacht mogen ondernemers geen bezoekers meer binnen laten, moet de muziek uit en om 01.00 uur moet de zaak leeg zijn.

2

Daar komt bovenop dat het maximum aantal gasten voor samenkomsten zonder meldplicht wordt teruggebracht naar vijftig. Samenkomsten van 50 personen of meer zijn nog steeds toegestaan, maar kennen een meldplicht. Volgens de site van de rijksoverheid geldt voor die meldplicht wel een aantal uitzonderingen, onder andere voor gelegenheden met een horecavergunning.

3

Een ‘gezelschap’ (de groep personen waar je mee samen bent en een ‘zekere relatie’ mee hebt) mag niet groter zijn dan 50 personen in de publieke ruimte en in besloten plaatsen, met uitzondering van woningen.

De uitleg en manier van handhaven over deze nieuwe maatregel is nog onduidelijk. Net als dat het onduidelijk is hoe het verbod op gezelschappen groter dan 50 personen en de bepaling met betrekking tot samenkomsten zich tot elkaar verhouden. Naar verwachting wordt dit in de komende dagen uitgewerkt in de lokale noodverordeningen.

Lees ook: Rutte over besmettingen corona: 'Meer dan tien procent terug te voeren op werksituaties'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.