Nieuws Coronavirus

Eerste 4000 euro steun overgemaakt, verbreding getroffen sectoren

Een week na het openstellen van het noodloket voor de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) is aan 2200 ondernemers het belastingvrije bedrag van 4000 euro uitgekeerd. Bij Economische Zaken zijn inmiddels 62.500 aanvragen binnen. Staatssecretaris Mona Keijzer wil de regeling voor nog meer sectoren beschikbaar stellen.

Van onze redactie 5 april 2020

Mona keijzer cda politiek

Brancheverenigingen en vakbonden verwachtten eind maart dat circa 120.000 ondernemingen voor de regeling in aanmerking komen. Het gaat om ondernemingen die de deuren moesten sluiten en door besluiten van de overheid minder omzet, maar wel vaste lasten hebben. Dat zijn cafés en restaurants, sportscholen en contactberoepen. Ook de reisbranche staat op deze lijst.

Meer sectoren

Staatssecretaris Mona Keijzer zei zaterdag in EenVandaag dat ze binnenkort nog meer getroffen sectoren toevoegt. Zij noemde zelf tattooshops en tandartsen, maar ook de sector recreatie en watersport in Nederland (campings en bungalowparken) heeft zich gemeld. Daar regent het annuleringen en vrijwel geen reserveringen voor verderop in het jaar.

Lees ook: Zo werkt de uitbetaling TOGS-regeling

Nog even geduld

Voor sommige ondernemers duurt het lang voordat ze geld van de overheid zien. ,,Ik zeg tegen ze: nog even geduld, we snappen wat er aan de hand is. Ik spreek veel ondernemers en mensen zien soms jaren levenswerk in kritieke toestand komen. We doen er echt alles aan", zei Keijzer tegen EenVandaag.