Nieuws Coronavirus

Eigenaar strandpaviljoen gooit zijn zaak vanwege corona op slot: 'Ik trek het niet meer'

De onzekerheid door corona en alle maatregelen om het virus onder controle te krijgen, is te groot. Dat zegt ondernemer André Triep, voorzitter van de Strandpaviljoenhouders op Scheveningen. De Hagenaar zet er vervroegd een punt achter dit seizoen. ,,Ik ben er klaar mee.”

Ingrid de Groot (AD) 22 september 2020

Andre triep strandclub wij corona

Andre Triep van strandclub WIJ is er helemaal klaar mee. Foto: Frank Jansen

Triep, die zijn zaak in de badplaats heeft waar relatief weinig coronabesmettingen zijn, heeft er geen mening over of zonering in de stad economisch verschil kan maken. Zoals Ronald van Gaalen van Koninklijke Horeca Westland en Midden Delfland wil.

Plekken in de Veiligheidsregio waar corona minder woekert zouden volgens Van Gaalen meer vrijheden verdienen dan buurten en gemeentes waar het relatief minder rustig is met het virus. ,,Ik ben er niet meer op die manier mee bezig”, zegt Triep tegen het AD. ,,Wij gaan de zaak eerder dichtdoen en winterklaar maken. Het gevoel dat je iedere keer uit de sloot kruipt en dan val je er weer in.”

''Binnen houden de gasten zich aan de anderhalve meterregel. Buiten staan ze met elkaar te zoenen''

André Triep, horecaondernemer

Omzet door lockdown gigantisch gedaald

Het omzetverlies is gigantisch door de lockdown en de nasleep ervan. Triep kon tot 5 oktober openblijven, maar zegt dat hij al maanden op hete kolen loopt en er tabak van heeft. ,,Binnen houden de gasten zich aan de anderhalve meterregel. Buiten staan ze met elkaar te zoenen.” De situatie noemt hij ,,te onzeker.”

De horecaman heeft zich dit weekend opgevreten omdat er handhavers-in-burger in zijn paviljoen rondliepen. Ze hielden volgens hem als spionnetjes in de gaten of zijn bedrijf zich aan de regels hield. ,,Dit geeft een naar gevoel”, zegt hij.

Lees ook: Deze Goirlese tentenverhuurder staat het water door corona aan de lippen

Naleven coronamaatregelen

De gemeente bevestigt dat handhaven in burger al langer standaard is in het drank- en horecateam van de Haagse boa’s. ,,De focus ligt op het voorkomen van alcohol schenken aan 18-minners”, aldus de gemeente.

Controleren in burger op naleven van coronamaatregelen is nu nog geen onderdeel van de opdracht. ,,Maar kan dat wel worden”, aldus de zegsman.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.