Nieuws Coronavirus

Eindhovense sportschool start online workouts om klanten vast te houden

Essink Sportcentrum en Essink City Gym in Eindhoven zijn een YouTube-kanaal begonnen waar hun eigen trainers workouts aanbieden. Karin en Tom Essink hopen zo klanten over te halen om abonnee te blijven, tot de sportschool zijn deuren weer kan openen.

Vanda van der Kooi (AD) 17 maart 2020

Sportschool essink online corona

Karin en Tom Essink in hun net geopende sportcentrum in de Genneper Parken in Eindhoven. Foto: René Manders/DCI Media

Mensen kunnen via de website van Essink thuis aan (telkens nieuwe) workouts meedoen op het gebied van yoga, bodybalance en fitness, meldt het ED. Essink is een van de grootste sportcentra van Eindhoven, met duizenden leden. Het heeft een sportcentrum in de Genneper Parken en een vestiging aan de Willemstraat. De gedwongen sluiting in verband met de wereldwijde coronacrisis heeft Essink doen besluiten zijn duizenden leden online te bedienen.

''In deze voor iedereen lastige tijd proberen wij als sportclub u toch te blijven ondersteunen om fit te blijven''

Tom Essink, sportschoolhouder

Sportschool ondersteunen

,,Zoals u waarschijnlijk al had vernomen zijn ook sportscholen genoodzaakt momenteel te sluiten. Wij zijn daarom ook tot en met 6 april aanstaande tot nader order gesloten'', zo meldt Essink in een mail aan al zijn klanten, die onder meer ondertekend is door Karin en Tom Essink. ,,In deze voor iedereen lastige tijd proberen wij als sportclub u toch te blijven ondersteunen om fit te blijven. We bieden online lessen aan die u vanaf heden kunt streamen via deze site. Wij hopen vanaf 7 april weer volledig voor u klaar te kunnen staan zoals u dat van ons gewend bent.’' Uiterlijk 6 april worden leden nader geïnformeerd hierover.

Lees ook: Hoe Gym Haarlem succesvol opbokst tegen grote sportschoolketens

Dringende oproep aan leden

Essink doet ondertussen een dringend beroep aan mensen om niet vanwege de tijdelijke sluiting het lidmaatschap op te zeggen. ,,Om het voortbestaan van onze club te kunnen waarborgen is het noodzaak dat de lidmaatschappen als normaal door blijven lopen. Wel streven wij ernaar om met een passende compensatie te komen. Vanwege de onduidelijkheid over de heropeningsdatum en plan vanuit de overheid kunnen we een compensatie op dit moment lastig kwantificeren. U zou ons als Eindhovens bedrijf en onze 52 medewerkers echt enorm steunen als u aan dit verzoek gehoor geeft.''

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.