Nieuws Coronavirus

Gommers: 'Lockdown gaat komen' - Hamer: 'Desastreus voor economie'

De voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), Mariëtte Hamer, noemt de tweede piek besmettingen 'desastreus voor de economie'. Hamer is voorzitter van de Denktank Coronacrisis van de SER, de belangrijkste adviseur van het kabinet op sociaal-economisch vlak. Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, gaat nog iets verder: hij houdt rekening met een lockdown. 'Liefst op maat gemaakt'.

Bron: NOS 24 september 2020

Mondkapjes rotterdam plicht corona

,,Het kabinet doet er goed aan om elke dag duidelijk te maken dat het 5 voor 12 is en dat we alles moeten doen om een verdere uitbraak te voorkomen", zegt Hamer tegen de NOS. ,,De GGD's moeten beter geholpen worden. En we moeten maatregelen nemen die zo min mogelijk verstorend zijn voor de economie."

Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, zegt het gevoel te hebben dat er een lockdown gaat komen. In het Radio 538-programmaDe Coen en Sander Show zegt Gommers dat hij merkt 'dat je toch het gevoel hebt dat het scherper moet'.

Gommers: 'Die lockdown gaat er komen'

,,Die lockdown gaat er komen. Ik ben er niet bij betrokken, maar ik voel dat", zegt hij. ,,Het lukt ons niet om het aantal besmettingen omlaag te krijgen." Gommers zegt dat hij het liefst een op maat gemaakte lockdown ziet, "meer voor de ouderen dan voor de jongeren". "We hebben het hier niet alleen over gezondheidszorg, maar ook over economie en sociaal leven."

Het aantal vastgestelde besmettingen liep vandaag op met 2522. Dat is de vierde dagelijkse stijging op rij. Het aantal gemelde doden liep op met 16. Sinds eind mei werd dat aantal niet meer gehaald. Het aantal patiënten op de IC's is opgelopen naar 106.

Lees ook: Bedrijfsleven Amsterdam spreidt werktijden om drukte te voorkomen

Aboutaleb: 'Van regionale naar landelijke maatregelen'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam laat tegenover RTV Rijnmond weten dat regionale maatregelen om het coronavirus te bestrijden wat hem betreft moeten worden vervangen door landelijke maatregelen. ,,Als je ziet dat er nog acht 'zorgelijke regio's' bijkomen, en dat de meeste grote steden in die regio's vallen, dan is de vraag: wat blijft er nog over van de regionale benadering?"

Aboutaleb wil in gesprek met zorgminister Hugo de Jonge of er een mogelijkheid is om 'binnen een week ofzo' over te gaan op landelijke maatregelen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.