Nieuws Coronavirus

Help de Horeca: partners getroffen branche starten waardebonactie

Met het initiatief genaamd ‘Help de Horeca’, ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de horecaondernemers deze zware periode. Door een waardebon te kopen, die later verzilverd kan worden, krijgen ondernemers op dit moment toch de broodnodige inkomsten binnen.

De Ondernemer 19 maart 2020

Horeca corona crisis hulp

Drukte bij een eetcafé in Leeuwarden. Het restaurant gaf maandag alle verse producten weg aan minder bedeelden nadat er nieuwe corona-maatregelen zijn aangekondigd. Foto: ANP

Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: ,,Horecaondernemers hebben te maken met een omzetdaling van meer dan 50 procent, terwijl hun vaste kosten gewoon doorlopen. Dit leidt tot acute liquiditeitsproblemen en elke vorm van hulp is op dit moment nodig om ervoor te zorgen dat cafés en restaurants blijven bestaan en een goede start kunnen maken na deze crisis. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel horecapartners zich bij dit initiatief hebben aangesloten, samen zijn we sterker en kunnen we écht het verschil maken.”

''De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Zo kan iedereen hun favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen''

Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland

Help de Horeca

Via het platform www.helpdehoreca.nl kunnen waardebonnen aangeschaft worden door iedereen die de horeca in Nederland een warm hart toedraagt. ,,Deze waardebonnen helpen de ondernemers aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Horecabezoekers kunnen de bonnen verzilveren zodra de cafés en restaurants hun deuren weer openen. De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Zo kan iedereen hun favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen”, aldus Beljaarts.

Lees ook: Werktijdverkorting, hoe werkt dat?

Aanmelden als horecabedrijf

Horecaondernemers die zich willen aanmelden, kunnen vanaf nu hun gegevens achterlaten op de site. Vanaf vandaag is de inschrijving definitief.

Lees ook: Koerselman (FNV Horeca): 'Rekening coronacrisis mag niet naar werknemers'

Deze horecapartners doen al mee

KHN werkt samen met haar partners aan het initiatief voor de horeca. Dat zijn: Heineken, Vrumona, Van Duijnen installaties, Unilever, Swinkels, Sligro, Sir Joe, Red Bull, Maxxium, Makro, Nederlandse Brouwers, Grolsch, Gifty, Friesland Campina, FOOX, Eijsink, Diageo, De Kweker, De Klok, CCE, Ad van Geloven, ABI, Makro en Duvel Moortgat.

HorecaHelpt

Naast dit initiatief zijn er ook andere kleinere initiatieven ontstaan die aandacht verdienen. Daarom lanceert KHN HorecaHelpt een online platform via Facebook, waarop iedereen die de horeca een warm hart toedraagt zijn/haar initiatief kan delen. Initiatieven kunnen via Facebook gedeeld worden door middel van gebruik van de hashtag #HorecaHelpt.