Nieuws Coronavirus

Kiwa lanceert keurmerk toetsing preventieve maatregelen corona

Kiwa heeft een keurmerk geïntroduceerd voor organisaties die hun preventieve maatregelen tegen COVID-19 willen laten toetsen op basis van nationale en internationale regelgeving en aanvullende brancherichtlijnen.

Van onze redactie 13 mei 2020

Centerparcs zwemparadijs keurmerk

Center Parcs is de eerste organisatie die zich door Kiwa laat keuren.

Nu veel landen als onderdeel van hun strategie een aantal coronamaatregelen hebben versoepeld, pakken veel bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland de draad weer op. Zij zoeken naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering voort te zetten op basis van de gezondheidsrichtlijnen die de nationale autoriteiten of specifieke sectoren hiervoor hebben gesteld.

Keurmerk Kiwa voor protocollen en preventiemaatregelen

Kiwa’s keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen helpt daarbij. Als onderdeel van de toetsing voert Kiwa periodiek een beoordeling uit waarbij alle protocollen en preventiemaatregelen worden gecontroleerd. Als de maatregelen voldoen aan de geldende richtlijnen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, resulteert dit in een conformiteitsverklaring van Kiwa.

Lees ook: Tweede noodpakket corona: dit weten we er nu al van

Center Parcs is de eerste organisatie die zich door Kiwa laat keuren. Hiermee wil zij toetsen of zij voldoet aan alle richtlijnen die de nationale autoriteiten en hun eigen organisatie hebben gesteld om de verspreiding van het virus in te dammen en de kans op besmetting te beperken.

,,Met dit keurmerk kunnen Center Parcs en Sunparks straks aan hun gasten laten zien dat zij alles in het werk hebben gesteld om een veilig verblijf in hun vakantieparken mogelijk te maken. Zodra op basis van een onafhankelijke toetsing door Kiwa kan worden aangetoond dat Center Parcs en Sunparks in Nederland en België de nodige voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, kunnen zij bezoekers het vertrouwen geven dat zij gebruik kunnen maken van hun accommodaties, faciliteiten, zwembaden en restauratieve voorzieningen. We zijn blij dat we hieraan een bijdrage mogen leveren”, vertelt Denise IJsselstijn (Internationaal Sales & Business Development) van Kiwa.

Lees ook: Coronamonitor evofenedex: verslechtering exportklimaat

Kiwa-keurmerk geschikt voor vrijwel elk bedrijf

Doordat de COVID-19 richtlijn gebaseerd is op de structuur van internationale ISO-normen kan het Kiwa-keurmerk uitstekend worden gecombineerd met andere managementsystemen. Het keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen is geschikt voor vrijwel elke organisatie: van hotels, winkels, sportscholen, musea en andere (openbare) organisaties tot schoonmaakbedrijven, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.