Nieuws Coronavirus

Deze ondernemers lenen tijdens coronatijd werknemers aan elkaar uit

Te veel werknemers in deze coronatijd? Of juist te weinig? Ondernemers uit Deventer hebben de oplossing. Ze hebben het Meldpunt Collegiale inlening gestart. Daar kunnen bedrijven uit Deventer vraag en aanbod van werknemers met elkaar delen.

Merten Simons (AD) 18 juni 2020

Deventer

Het bedrijventerrein A1 in Deventer in ontwikkeling. Foto: FOTO HISSINK

Het idee komt van de Ondernemers Deventer Corona. Meerdere organisaties uit Deventer hebben de handen hiervoor ineengeslagen. Op het platform worden ondernemers geïnformeerd over initiatieven om de coronacrisis door te komen of worden tips en oplossingen aangedragen, aldus het AD.

De organisatie achter het meldpunt helpt bedrijven kosteloos om vraag en aanbod van ondernemers bij elkaar te krijgen. Ze maken geen matches, maar zorgen dat de belangstellende bedrijven met elkaar in contact komen.

Lees ook: Maatregelen sneller versoepelen? Zo denken horecaondernemers erover

Van administratief medewerkers tot communicatiemedewerkers

Op het platform wordt zo tijdelijk een financieel administratief medewerker aangeboden of een communicatiemedewerker. Er wordt gedeeld hoe veel ervaring de werknemer heeft, wat voor opleidingsniveau diegene heeft en hoe veel uren per week de werknemer beschikbaar is.

Daarnaast kunnen ondernemers er terecht als ze juist tijdelijk werknemers tekortkomen. Op dit moment wordt door een bedrijf bijvoorbeeld een marktonderzoeker gevraagd, die telefonisch te werk gaat.

Lees ook: Oproep ondernemers: gebruik geen SBI-codes voor TOGS-opvolger TVL

Welk bedrijf aanbiedt of juist zoekt is in eerste instantie niet duidelijk. Pas bij wederzijdse interesse brengt Ondernemers Deventer Corona de partijen bij elkaar.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.