Nieuws Coronavirus

Slimme online promotie: deze start-up denkt het gouden ei te hebben

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel mkb-ondernemers op zoek naar nieuwe mogelijkheden om hun bedrijf te promoten. Hun doelgroep zit vaak thuis en is het beste online te bereiken. Een startup ruikt zijn kans en ontwikkelde een digitale assistent voor moeiteloos social media-beheer: Bonc.

Van onze redactie 11 mei 2020

Bonc app startup laptop

Foto boven: Unsplash. Foto's onder: Bonc

Met Bonc kan de ondernemer online meer zichtbaar zijn en eenvoudig zijn of haar berichten inplannen op alle gewenste social media zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. ,,Bonc is simpel in gebruik, een bericht kan in één handeling op meerdere kanalen tegelijk gepost worden'', zo beloven de makers. De dienst is Nederlandstalig en op alle devices toegankelijk.

,,Bij andere tools voor social media-beheer krijg je binnen de kortste keren het gevoel dat social media beheren toch werk voor gevorderde marketeers is. Dat is bij Bonc dus niet”, zegt Jacco van Delden, bedenker van Bonc. ,,Ons doel is ondernemers te helpen om met een paar eenvoudige handelingen beter online zichtbaar te zijn. Het gebruik moet supersimpel zijn. Op het moment dat wij moeten uitleggen hoe het werkt, vinden we dat we het niet goed doen. Het is een digitale assistent in de vorm van een webapplicatie. Je hoeft Bonc dus niet te downloaden en nooit te upgraden.”

''Met Bonc kan men in drie eenvoudige stappen een campagne maken om een product of dienst te promoten, een goed doel te steunen of een evenement onder de aandacht te brengen''

Jacco van Delden, Bonc

Eenvoudig social media beheren

Met Bonc schrijft de ondernemer een bericht op het homescherm, voegt een foto, quote, video en een logo toe in de foto en de gebruiker klikt de kanalen aan waar het bericht geplaatst moet worden. Dan klikt hij of zij op de button ‘post’ om direct te plaatsen. Men kan in de tool met meerdere gebruikers werken en deze verschillende rechten geven.

Van Delden: ,,Met Bonc kan men in drie eenvoudige stappen een campagne maken om een product of dienst te promoten, een goed doel te steunen, een evenement onder de aandacht te brengen of gewoon de naamsbekendheid te vergroten. Vervolgens plaatst de tool gedurende de door de klant gekozen periode de post op meerdere kanalen en op de beste dagen of tijden om te posten. Zonder extra kosten.''

Lees ook: Vormgever helpt winkeliers te laten zien: we zijn open, het is veilig, kom binnen!

Hulp voor mkb en zzp'ers

Bonc is het resultaat van een bundeling van een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in online marketing, branding en softwareontwikkeling en biedt op deze manier kennis en ervaring uit verschillende disciplines met als doel zzp’ers en ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf te helpen hun social media effectief in te zetten. Wie wil, kan offline ondersteuning krijgen van consulenten. Zij kunnen zelfs maatwerkteksten schrijven en indien gewenst de berichten voor de ondernemers posten.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.