Nieuws Coronavirus

Thuiswerken kan nu ook voor een jaar op Barbados

Begint de keukentafel je na maanden thuiswerken te vervelen en mag je nog niet terug naar kantoor? Kom op Barbados werken, zegt de premier van dit Caribische eiland. Ze nodigt thuiswerkers uit om er een jaar door te brengen. Alleen, of met het gezin. Aanmelden voor het benodigde woon-werkvisum kan nu en is heel snel geregeld.

Sanne Wolters (AD) 31 juli 2020

Werken aan het strand barbados

De coronacrisis heeft het eiland in het Caribische gebied hard geraakt, schrijf AD. Toeristen konden niet meer komen, waarmee een grote bron van inkomsten voor Barbados wegviel. Nu hoopt Mia Amor Mottley, de premier van Barbados, mensen naar het eiland te trekken door ze een speciaal visum te verlenen voor een jaar. ,,Covid-19 heeft het werken wereldwijd veranderd, een groot aantal mensen werkt nu op afstand vanuit huis. Wij geven ze de kans om dat werk de komende twaalf maanden hier te doen”, zegt de premier op de site van de overheid.

"Voordeel Barbados: aanvragers hoeven geen lokale inkomstenbelasting te betalen als ze op het eiland werken.

Mia Amor Mottley, premier van Barbados

Woon-werk visum regel je digitaal binnen een week

Sinds een week is de Barbados Welcome Stamp aan te vragen. Het woon-werkvisum regel je digitaal en kost 2000 Amerikaanse dollar (ongeveer 1700 euro). Families betalen samen 3000 dollar (iets meer dan 2500 euro). Normaal gesproken kost het aanvragen van een visum veel tijd, maar dit document heb je volgens de overheid van Barbados al binnen zeven dagen in je bezit. Nog een voordeel: aanvragers hoeven geen lokale inkomstenbelasting te betalen als ze op het eiland werken. En Barbados zegt het beste glasvezel- en telefonienetwerk van het Caribisch gebied te hebben. Ook scholing en zorg zijn er modern en professioneel ingericht.

Lees ook: Thuiswerkende ZZP'er? Dan mag je je huurkosten aftrekken

Relatief goedkoop (en lekker) leven op Barbados

De grootste voordelen van werken op afstand vanaf Barbados zijn natuurlijk het mooie weer en de prachtige stranden, maar het leven is er ook relatief goedkoop. Volgens de autoriteiten vind je zo een betaalbare studio aan het strand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Als je je laptop hebt dichtgeklapt (er is overal op het eiland wifi), kun je lekker naar het strand gaan om te zwemmen, surfen, duiken, of om in een strandbar een cocktail te drinken.

Lees ook: Eerste bedrijven stoten kantoren af: thuiswerken de norm

Barbados heeft besmettingen met coronavirus weten te beperken

Maar hoe zit het met het coronabesmettingsgevaar? Het land doet er alles aan om het reizen en het verblijf van nieuwe gasten zo veilig mogelijk te maken, verzekert de overheid. Barbados heeft het aantal besmettingen met het coronavirus tot nu toe goed weten te beperken. Op het eiland leven meer dan 280.000 mensen; er zijn iets meer dan 100 coronabesmettingen bekend en zeven dodelijke slachtoffers.

Lees ook: Nieuwe tips voor wie thuiswerken zwaar valt

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.