Nieuws Coronavirus

Rotterdam geeft als eerste grote stad ondernemers financieel wat lucht

Als eerste grote stad geeft Rotterdam ondernemers financieel lucht tijdens de coronacrisis. Ondernemers hoeven de komende drie maanden bijvoorbeeld geen OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing te betalen. En ook zijn ze vrijgesteld van reclame- en precariobelasting (belasting op terras, luifel, reclamebord, bouwsteiger of een container), melden wethouders van Financiën en Economie van de tweede stad van ons land.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 20 maart 2020

Koopgoot rotterdam crisis corona

Een uitgestorven Koopgoot in tijden van coronacrisis. Foto: ANP

Marktkooplieden krijgen zolang de markt er niet is geen rekening voor marktgelden en elektra. ,,Rotterdammers slepen elkaar er doorheen", zo schrijft wethouder Barbara Kathmann van Economie. ,,Steun elkaar en let op degenen die het nodig hebben, dan komen we er samen sterker uit."

''Steun elkaar en let op degenen die het nodig hebben, dan komen we er samen sterker uit''

Barbara Kathmann, wethouder van Economie Rotterdam

Amsterdam liet eerder weten ook aandacht te hebben voor ondernemers. Zij hoeven de komende tijd minder aan belastingen te betalen. Zo heft het college dit jaar geen reclamebelasting, ,,aangezien ondernemers de komende tijd geen voordeel hebben van reclame-uitingen in de stad". Ook hoeven horecazaken met een terras tot 1 juli geen precariobelasting te betalen.

Uitstel van incasseren belastingen

In andere, kleinere gemeenten was al besloten dat ondernemers en soms ook inwoners voorlopig geen lokale belastingen hoeven te betalen. De gemeenten stellen het incasseren van het geld uit om mensen die door het coronavirus zijn getroffen te ondersteunen.

Lees ook: Hans van Tellingen: Retail ‘will bounce back’ en zal opveren na coronacrisis

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.