Nieuws Coronavirus

Ook schoonheidsspecialisten per 11 mei weer aan het werk

,,We zijn blij dat het RIVM en het kabinet hebben toegezegd dat het weer veilig en verantwoord is om contactberoepen te mogen uitoefenen. Wij hebben er hard aan gewerkt en zijn er klaar voor”, aldus ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten. De heropening van de sector gaat in op 11 mei.

Van onze redactie 6 mei 2020

Schoonheidssalon corona

Alleen op afspraak en zonder klachten

De heropening gaat samen met het 'COVID-19 hygiëneprotocol voor schoonheidsspecialisten', samengesteld op basis van onder meer richtlijnen van het RIVM. Zo wordt het verplicht om alleen op afspraak te werken. Bij het maken van de afspraak, telefonisch of schriftelijk, zal gevraagd worden of de klant coronavirus-gerelateerde klachten heeft.

,, Schoonheidsspecialisten behoren tot een beroepsgroep die al altijd gewend zijn aan zeer hygiënisch te werken. Iedereen is klaar om met het door ANBOS samengestelde protocol aan de slag te gaan. De consument kan erop vertrouwen dat ze bij de ANBOS-schoonheidsspecialist in veilige handen is”.

Lees ook: Corona-regels versoepeld: zo ziet Nederland er de komende maanden uit

Wel of geen persoonlijke beschermingsmiddelen?

Het kabinet geeft aan dat contactberoepen niet per se een mondneusmasker hoeven te dragen. Omdat er eerder vanuit de overheid geen advies werd gegeven over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, heeft ANBOS, naast het verplichte hygiëneprotocol, een aanvullend advies over persoonlijke beschermingsmiddelen uitgebracht. ,,Dit advies kan naar eigen inzicht opgevolgd worden. Als de schoonheidsspecialist zelf besluit om meer maatregelen te willen nemen, dan kunnen ze dit advies als leidraad gebruiken. Wij zijn erg blij dat we weer aan de slag kunnen".

ANBOS is representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging en telt circa 4500 aangesloten schoonheidsspecialisten. Sinds 1949 behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

Lees ook: Kabinet zou snelle heropening kapperszaken overwegen

Lees ook: Corona-regels versoepeld: kapperszaken mogen 11 mei weer open

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.