Nieuws Coronavirus

Slim ondernemen in coronatijd: discotheek Goes wordt sportschool

Spotlights on. Eind van de maand kun je sporten op de dansvloer van discotheek El Toro in Goes. Sportschool Focus Fit Goes gaat daar spinning- en pumplessen aanbieden. ,,Een ideale plek”, zegt eigenaar Rob Kluwen. ,,Normaal kan hier zevenhonderd man dansen.”

Timo van de Kasteele (AD) 21 augustus 2020

Fitness sportschool horeca el torro goes corona

Rob Kluwen en dochter Sarah zorgen dat sporten veilig kan in de discotheek, met voldoende afstand. Foto: Johan Van Der Heijden

Nu sporten ze nog buiten op de midgetgolfbaan van restaurant De Vierlinden in recreatiegebied de Hollandsche Hoeve in Goes. Dat gaat prima, zolang het niet regent. Met het najaar op komst was Rob Kluwen van sportschool Focus Fit Goes op zoek naar een nieuwe locatie. ,,In onze sportschool aan de ‘s-Gravenpolderseweg hebben we nu met corona onvoldoende ruimte om verantwoord lessen als spinning te geven'', aldus de ondernemer in het AD.

Via Roxanne Moison van café De Pompe in Goes kwam Kluwen op het idee een deel van zijn lessen te verhuizen naar de dansvloer van El Toro. Eigenaar René Verhoef reageerde meteen enthousiast. ,,Het is fijn dat je een collega-ondernemer kunt helpen. De discotheek staat toch maar leeg. Want feesten organiseren is er voorlopig niet bij. Het zou mooi zijn als die sporters na afloop nog even blijken plakken voor een drankje.”

''Zeker in coronatijd, waarin we weten dat overge­wicht een extra risico vormt, is voldoende bewegen extra belangrijk''

Rob Kluwen, Focus Fit Goes

Risico's door corona

Kluwen is blij dat hij eind deze maand weer overdekt spinning- en pumplessen kan aanbieden. ,,Nu kunnen onze leden blijven sporten. Zeker in coronatijd, waarin we weten dat overgewicht een extra risico vormt, is voldoende bewegen extra belangrijk.” In El Toro is voldoende plek om dat veilig te kunnen doen. ,,Niet alleen hebben we hier voldoende ruimte. Het luchtverversingssysteem is berekend op zevenhonderd man. En wij gaan hier hooguit met twintig mensen sporten. Dat moet voor veel sporters een geruststellende gedachte zijn.”

Ook vanuit de gemeente kregen Verhoef en Kluwen alle medewerking om de discotheek om te vormen tot tijdelijke sportschool. Naast een horecabestemming is een sportbestemming aangevraagd. Die is in de maak. ,,Je merkt dat ze in alle opzichten met je meedenken. Dat is een erg fijn gevoel”, zegt Kluwen. Mochten de coronamaatregelen versoepeld worden dan betekent dat voor Kluwen niet dat hij meteen moet wieberen. ,,Het kan misschien best naast elkaar bestaan. Het is een kwestie van de spinningsbikes even verrijden”, zegt Verhoef.

''De Tour, de Giro en de Vuelta komen er dit najaar weer aan”, zegt Kluwen. ,,Wat is er nu mooier om na het spinnen nog even naar de koers te kijken?''

Rob Kluwen, Focus Fit Goes

Samen de Tour kijken

De twee ondernemers zien kansen in de samenwerking. ,,De Tour, de Giro en de Vuelta komen er dit najaar weer aan”, zegt Kluwen. ,,Wat is er nu mooier om na het spinnen nog even naar de koers te kijken? Wellicht kunnen we het loungedeel van de discotheek dusdanig inrichten dat je daar sportwedstrijden kunt volgen.”

De spinning- en bodypumplessen in El Toro verhuizen vanaf maandag 31 augustus naar El Toro. Vanaf dat moment is de discotheek zeven dagen per week open voor sporters. Wie wil sporten moet vooraf online inschrijven.

Lees ook: Hoe deze sportschoolhouder belemmeringen en stress de baas blijft in coronatijd

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.