Nieuws Coronavirus

Thijs (24) opent ondanks coronacrisis toch nieuwe ijssalon: ‘Het is even niet anders’

Thijs Siemonsma (24) had zich de opening van zijn ijssalon, chocolaterie en patisserie ‘Thijs’ wel even anders voorgesteld. Door de coronacrisis geen groot feest. „Maar het is even niet anders.”

Anne Loohuis (Tubantia) 14 april 2020

Ijssalon corona opening

Thijs Siemonsma (l) krijgt in de winkel veel hulp van zijn tweelingbroer Jelle. Foto: Robin Hilberink

De gevel van zijn pand aan de Oldenzaalse Grootestraat is versierd met ballonnen om de dag toch een feestelijk tintje te geven. Binnen staat een grote bos bloemen en een snoeppot met daarop de bemoedigende woorden ‘succes’. Het mag dan wel niet de opening zijn die de jonge ondernemer in zijn hoofd had, aan belangstelling heeft hij op de eerste dag in zijn nieuwe onderkomen geen gebrek. De een na de ander komt binnen om Siemonsma te complimenteren met zijn nieuwe aanwinst Thijs.

''De melk waarmee het ijs wordt bereid, komt rechtstreeks van de koe en het ijs bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen''

Thijs Siemonsma, ondernemer

De Oldenzaler is geen onbekende in de Grootestraat. Drie jaar lang bestierde hij het Zoete Wief aan de Grootestraat, pal tegenover de ingang van winkelcentrum De Driehoek. Maar Siemonsma maakte er nooit een geheim van dat hij ooit zijn zaak zou willen uitbreiden. Zijn oog viel op een groter pand een paar meter verderop, waar jarenlang schoenenzaak Ad Heijne was gevestigd. Hij knapte het flink op en is er nu onder zijn eigen naam Thijs een ijssalon, patisserie en chocolaterie begonnen.

Assortiment flink uitgebreid

Het assortiment is dus een stuk uitgebreider dan bij het Zoete Wief. Krentenwegge, gebakjes, taarten, chocolade en ijs; Siemonsma verkoopt het allemaal. De lekkernijen staan uitgestald in twee vitrines. Klanten kunnen het meenemen naar huis of opeten aan een van de tafeltjes in zijn winkel. „Of straks buiten. Daar komt ook nog een terrasje te staan”, geeft Siemonsma in het AD aan. Dan moeten de coronamaatregelen wel zijn opgeheven. Voorlopig verkoopt de ondernemer dan ook alleen maar halve liters ijs.

Lees ook: Sophie Kahn is succesondernemer in New York: ‘we hopen de nieuwe Cartier te worden’

Geen Van der Poel ijs

Geen Van der Poel ijs meer, zoals dat het geval was bij het Zoete Wief. „Ik ben overgestapt naar ijs van Van Otten uit Enter. Daar komen ook al mijn banketproducten vandaan. Zijn ijs is in 2019 nog verkozen tot beste ambachtelijk ijs van Overijssel. De melk waarmee het ijs wordt bereid, komt rechtstreeks van de koe en het ijs bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen”, legt Siemonsma uit. Waar er bij het Zoete Wief plek was voor ‘slechts’ 24 bakken ijs, kan hij er nu 36 kwijt. Een daarvan is de ‘cookies van Thijs’”, glimlacht hij trots. „Die is echt heel lekker.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.