Nieuws Coronavirus

Domper voor discotheken en nachtclubs: nog geen versoepeling coronamaatregelen

Discotheken en nachtclubs hebben vandaag een flinke domper te verwerken gekregen. Vooralsnog komt er geen versoepeling van de coronamaatregelen. Eerder gaf het kabinet aan dat 1 september zou worden aangehouden voor een mogelijke heropening van de deuren, maar in verband met het voortdurende besmettingsrisico gaat dat niet door.

De Ondernemer / ANP 31 augustus 2020

Discotheek nachtclub gesloten corona

Voorlopig nog geen late feestjes zoals op deze dansvloer. Foto: ANP

Premier Mark Rutte gaf onlangs al aan dat hij niet optimistisch is over een versoepeling voor de discotheken. Dinsdag komt de ministeriële coronacommissie weer bijeen om te overleggen over de ontwikkelingen met het virus. Aansluitend geven Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie over de huidige situatie.

De datum van 1 september was oorspronkelijk een belangrijke datum op de corona-routekaart van het kabinet, schrijft RTL Nieuws. Veel maatregelen die tot 1 september zouden gelden, zijn de afgelopen tijd echter al versoepeld of aangepast. Wel zijn veel discotheken en nachtclubs nog altijd gesloten.

Lees ook: Koninklijke Horeca vangt bot: Staat hoeft coronamaatregelen niet te versoepelen

Rutte eerder al somber over versoepeling

Het nieuws komt niet als donderslag bij heldere hemel. Premier Rutte was afgelopen vrijdag al somber over een versoepeling. ,,Als je nu ziet dat het virus zich ontwikkelt, zou ik daar niet hoopvol over zijn", zei hij tijdens de persconferentie.

Sommige discotheken en clubs hebben de deuren echter wel al geopend. Iets dat mogelijk is door te experimenteren met activiteiten waarbij de regels die voor andere horecagelegenheden gelden in acht worden genomen. Hierbij wordt strikt anderhalve meter afstand gehouden en heeft men een vaste zitplaats die alleen op reservering kan worden verkregen.

''We gaan nu samen met de evenementenbranche bekijken hoe we onder de huidige omstandigheden wel open zouden kunnen''

Jeroen van Broekhoven, Nachtbelang

Beter steunpakket

,,We balen gigantisch dat we nog niet open mogen", aldus Jeroen van Broekhoven van Nachtbelang. ,,Het mag helaas nog niet omdat het er over twee weken weer anders uit kan zien met het aantal besmettingen. Ondanks de teleurstelling zijn we wel heel blij dat we een goed gesprek hebben gehad en een plek aan tafel hebben gekregen. We gaan nu samen met de evenementenbranche bekijken hoe we onder de huidige omstandigheden wel open zouden kunnen. Ook gaan we met het ministerie van Economische Zaken in gesprek over een beter steunpakket."

Nachtbelang stuurde eerder deze maand al namens 100 clubs, 4.500 bedrijven en ongeveer 75.000 medewerkers die in de nachtelijke uren opereren een noodkreet naar premier Mark Rutte over het gebrek aan perspectief voor de branche. Rutte had onlangs echter al aangegeven dat hij niet optimistisch was over een versoepeling voor de discotheken en nachtclubs.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.