Nieuws Coronavirus

Wonderbus start rijdend en varend theater om lokale ondernemers te ondersteunen

Startup Wonderbus lanceert een platform voor het boeken van busritten en boottochten door heel Nederland met aan boord een horecabox en een spreker, acteur of comedyspeler. Deelnemers aan dit rijdend en varend theater ondersteunen direct de lokale horeca, touringcarbedrijven, rederijen en artiesten.

Van onze redactie 22 juni 2020

Wonderbus Harm Joris horeca

Wonderbus-oprichters Harm ter Halle (links) en Joris Maussen.

Het initiatief van Wonderbus dient twee doelen: enerzijds het binnenlands vermaak in tijden van corona voor groepen zoals families, collega’s en verenigingen. Per dag zijn er vier vertrektijden die zeven dagen per week te boeken zijn. Eerst in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, later in steden in heel Nederland. Met het uitje ondersteunen deelnemers anderzijds direct de drie door de coronacrisis hard getroffen sectoren horeca, travel en cultuur. Iedereen met een rondvaartboot of touringcar, iedere horecaondernemer en iedere artiest in Nederland kan zich aanmelden voor deelname.

Sightseeing met lokale ondernemer

De rondrit of rondvaart zal bestaan uit sightseeing in de regio, uitgevoerd door de lokale reisondernemer. Aan boord krijgen gasten een horecabox gepresenteerd van de lokale horecaondernemer. Tijdens de tour zal een spreker, acteur of comedyspeler het publiek vermaken met een comedy-act, een interactieve quiz, een lezing of een combinatie hiervan.

''We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het tweede steunpakket voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan''

Harm ter Halle, oprichter Wonderbus

Cabaretier en ondernemer Kasper van Kooten is ambassadeur van de actie: ,,De coronacrisis laat zijn sporen na maar biedt ook kansen. Ik niet kan wachten tot mijn geliefde theaterzalen weer gewoon vol open mogen. Naar aanleiding van een post van mij over tijdelijk theater op bijzondere plaatsen, kwam ik in contact met Wonderbus en we hadden elkaar snel gevonden. Een mooie samenwerking waarbij werknemers en artiesten uit drie sectoren weer aan de slag kunnen.”

Tweede steunpakket niet genoeg

Wonderbus is een platform voor het huren van een touringcar met chauffeur en met een 97 procent omzetdaling zelf hard getroffen door de coronacrisis. Oprichter Harm ter Halle: ,,We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het tweede steunpakket voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan.''

Zo veel mogelijk steun

Het bedrijf benadrukt dat het een platform biedt voor iedereen die weer aan de slag wil. In vier weken is het idee in samenspraak met landelijke partners opgezet en vormgegeven. Joris Maussen: ,,Dit is nog maar het begin; we zijn al bezig met het verder doorontwikkelen van het platform. Denk aan maatwerk voor teamuitjes, schoolreisjes of varende kwartaalmeetings.”

Omdat het initiatief zoveel mogelijk sectoren en maatschappelijke groepen wil steunen, zal Wonderbus per tocht 25 euro reserveren om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren.

Lees ook: Zo wil boekingsplatform Bidroom de Netflix van de reisindustrie worden

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.