Nieuws Evenementen

Kabinet hoopt maandag besluit te nemen over eendaagse festivals na 13 augustus

Het kabinet besluit naar verwachting aanstaande maandag toch al of eendaagse festivals na 13 augustus weer mogen doorgaan. De betrokken ministers hebben het deskundigenteam OMT gevraagd hiernaar te kijken, laat een woordvoerder weten. Het kabinet zei eerst dat het hierover pas later een besluit zou nemen.

REDACTIE/ANP 28 juli 2021

Eendaagse festivals afgelasting

Evenementen zonder zitplaatsen zijn tot 13 augustus sowieso verboden. Het kabinet kondigde eerder deze week aan dat meerdaagse festivals tot 1 september zijn verboden.

''Wij gaan er vanuit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier''

Rosanne Janmaat, coo ID&T Groep

ID&T en Alliantie van Evenementenbouwers blij dat ze kabinet hebben kunnen overtuigen van noodzakelijkheid

Rosanne Janmaat, coo van de ID&T Groep: ,,We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche. Wij gaan er vanuit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier.”

Totdat het kabinet met een nieuw besluit komt, wordt het kort geding dat de ID&T Groep, samen met 44 mede-eisers heeft ingediend, uitgesteld. Indien het kabinet besluit evenementen zonder overnachting te verbieden tot 1 september, komt het kort geding komende week alsnog voor.

Lees ook: Meer geld beschikbaar voor door corona afgelaste evenementen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws