Nieuws Evenementen

Zo kan de kerstborrel straks ook: digitaal de voetjes van de vloer

Hoe organiseer je dit jaar de kerstborrel? Het is vaak dé belangrijkste afsluiting van het (zakelijke) jaar. De baas (m/v) speecht en wenst zijn werknemers mooie feestdagen en dan voetjes van de vloer. Nu dat niet gaat, heeft Dave Schiphorst de oplossing: de digitale Doldwaze Kerstborrelshow.

Eduard Voorn 7 november 2020

Doldwaze quiz 12

Pianist Guido speelt live kerstmuziek tijdens de Doldwaze Kerstborrelshow

Oh the weather outside is frightful. But the fire is so delightful. And since we've no place to go. Let it snow, let it snow, let it snow knalt uit de boxen in de laptop of die naast het beeldscherm staan. Met deze opwarmer, of misschien Santa Claus Is Coming to Town begint muzikant en ondernemer Dave Schiphorst de Kerstborrelshow. ,,Het is een mooie opwarmer voor het personeel dat door corona al maanden thuis werkt,” vertelt hij vanuit zijn tot voetbalkantine omgebouwde vergaderlokatie in Bussloo.

,,Begin dit jaar betrok mijn bedrijf Out of the Office deze plek waar ook vergaderingen en evenementen gehouden kunnen worden. Door corona gaat dat dus niet door en ben ik begonnen met het organiseren van online popquizzen. Speciaal voor de kerst heb ik samen met pianist Guido de Doldwaze Kerstborrelshow opgezet.”

Lees ook: Een goede voorbereiding is noodzakelijk bij het organiseren van een bedrijfsfeest

'Door de digitale popquiz wordt er weer gelachen'

Nu collega’s elkaar gaan missen na maanden aan de keukentafel werken is de online kerstborrel een manier om weer te verbinden. Het is beslist anders dan een meeting via Zoom of Teams, benadrukt Schiphorst. ,,De ervaring met de digitale popquiz voor bedrijven is dat er weer wordt gelachen.”

Vanuit Bussloo wordt de Kerstborrelshow opgezet. ,,We sturen een borrelpakketje en attributen als een zonnebril op naar het huisadres. Het enige wat thuis nodig is, is een laptop met camera. Die attributen zijn noodzakelijk als Guido bijvoorbeeld live een nummer uit de film The Blues Brothers speelt, dan moet je onmiddellijk die zonnebril opzetten. Je speelt in teams tegen elkaar die ook vragen over kerst moeten beantwoorden. Het doel is even weer lol met elkaar maken en iedereen zien. Zo’n kerstquiz verbindt. En de winnaar? Die krijgt een medaille.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.