Nieuws Horeca

Barack Obama op de lunch in restaurant 1612: topdag voor bedrijfsleider Micka

Personeelsleden van restaurant 1612 in Noordbeemster wisten dat er ‘een heel belangrijke Amerikaanse gast’ zou komen lunchen. Maar ze stonden er maandag toch gek van te kijken dat oud-president Barack Obama in hun zaak een geitenkaassalade bestelde. Eén van zijn beveiligers rekende af. ,,Met een Amerikaanse fooi’’, glundert bedrijfsleider Micka van Westen.

Jeroen Schmale (AD) 1 mei 2023

Barack obama restaurant 1612 lunch

En nog samen op de foto ook: bedrijfsleider Micka van Westen van restaurant 1612 beleefde de dag van zijn leven.

In de uren voor het optreden van de voormalige president in de ZiggoDome keek hij in Noordbeemster rond bij een tulpenboer en gebruikte hij dus de lunch bij 1612. Bedrijfsleider Micka van Westen vertelt op AD.nl: ,,Zaterdag kwamen er al wat Amerikanen rondkijken in het restaurant. Ze wilden een zaal reserveren voor de lunch op maandag. Redelijk ongebruikelijk op een maandag, maar goed. Verder keken ze naar de vluchtwegen, want - zo zeiden ze - er zou een belangrijke Amerikaanse persoon komen".

,,Maandagochtend kwamen er Amerikaanse én Nederlandse beveiligers. Ze wilden ook toen niet zeggen voor wie, wel dat we ‘hem zouden herkennen zodra hij uit de auto zou stappen’. Wij hadden geen idee, niemand van ons wist ook dat Obama in Nederland was. Maar natuurlijk herkenden we hem direct.’’

De bestelling van Obama: een geitenkaassalade en Beemster frieten.

De oud-president blijkt al langer in Nederland te bivakkeren, vertelde hij Van Westen. ,,Hij was hier al op Koningsdag en heeft zijn ogen uitgekeken. Het was een topweekend, vertelde hij.’’

Of zijn echtgenote Michelle de afgelopen dagen bij hem was, werd Van Westen niet duidelijk. Een paar dagen geleden dook zij in Barcelona plots op als ‘achtergrondzangeres’ bij een concert van Bruce Springsteen, terwijl haar man in Zwitserland geïnterviewd werd in eenzelfde setting als maandagavond in Amsterdam.

"We hadden al besloten dat Obama niet hoefde te betalen, maar op een gegeven moment trok één van zijn beveiligers zijn creditcard en zei: ik betaal ook wel voor hem"

'3000 euro? Mijn selfie met Barack Obama was gratis'

De bestelling van Obama: een geitenkaassalade en Beemster frieten. ,,We hadden al besloten dat Obama niet hoefde te betalen, maar op een gegeven moment trok één van zijn beveiligers zijn creditcard en zei: ik betaal ook wel voor hem. Dat ging dus over Obama. We kregen nog een flinke fooi ook, naar goed Amerikaans gebruik. Bij zijn vertrek vroegen we aan zijn beveiligers of we een selfie met hem mochten maken en dat vond Obama echt prima. Mijn vriendin appte net dat een selfie met Obama in de Ziggo Dome 3000 euro kost. Wij kregen 'm gratis en zijn eten werd nog afgerekend ook'.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws